Hlavní obsah

Skrbek měl radost z další výhry, ale zároveň přiznal: V závěru jsme se znovu o výsledek klepali

Olomouc

Olomouc vyhrála už pošesté v řadě, když tentokrát porazila Karlovy Vary (2:1) a opět o jediný gól. Klíčem k úspěchu byla stejně jako v předchozích zápasech vynikající defenzíva a v té tvrdil muziku zkušený zadák Pavel Skrbek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Skrbek z Olomouce oslavuje vstřelený gól.

Článek

Úvod zápasu ale vůbec nenasvědčoval tomu, že získáte další body?

Je to tak. Začátek byl z naší strany hodně špatný. Inkasovali jsme, a kdyby soupeř přidal druhý gól, kdo ví, jak by to dopadla. Ještě, že jsme to otočili. Ve druhé třetině jsme se ale výrazně zlepšili, měli spoustu střel, chybělo jen více gólů. A v závěrečném dějství už nám stačilo jen bránit výsledek a podařilo se.

V čem byl v té první třetině problém?

Měli jsme špatný pohyb, byli zakřiknutí. Nechávali jsme jim moc prostoru, všude jsme byli o krok pozdě. Nevyhrávali jsme osobní souboje. V tom byl největší rozdíl.

Spokojeni tentokrát můžete být s přesilovkami, které jste dosud dobře nehráli. První gól jste dali sekundu po početní výhodě, druhý už z ní...

Přesilovkám se věnujeme pořád a pořád nám nejdou. Dnešek na to přes ty dva góly nic nezměnil. Budeme se jim určitě věnovat i dál.

Za stavu 2:0 měl soupeř obrovskou šanci v podobě samostatného nájezdu. To asi bylo důrazné varování. Souhlasíte?

Já to ani neviděl. Jen jsem slyšel, jak někdo křičí, že jede na bránu sám. My v ní ale máme Braňa Konráda a to je jistota.

Bylo zřejmé, že Karlovy Vary na vás v závěrečném dějství za stavu 2:1 vletí. Připravovali jste se v kabině na to?

Ano. Očekávali jsme, že do toho půjdou. Zkoušeli to především po mantinelech na najetá křídla. Moc jsme jim však toho nedovolili.

O výsledek jste se však v závěru jako letos už vícekrát zase báli?

Je to tak, klepali jsme se o něj. Přece jen, bylo to 2:1 a my moc gólů nedáváme. Většinou vyhráváme na dva góly. Naštěstí jsme puk drželi v rozích, dobře to dopadlo, a za to jsme rádi.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec