Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 6:1Vítkovice v extraligové předehrávce rozstřílely Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kudělka 1 : 0
12. Klok 2 : 0
20. Zdráhal 3 : 0
31. Zdráhal 4 : 0
45. Olesz 5 : 0
51. Szturc 6 : 0
60. Tomeček 6 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic v sobotní předehrávce 10. kola extraligy deklasovali Karlovy Vary 6:1. Z posledních tří duelů Ostravané neztratili ani bod při skóre 17:5. Doma Vítkovice zabraly po dvou prohrách a posunuly se na osmé místo. Energie vyšla potřetí v řadě naprázdno a klesla na poslední místo o skóre za Pardubice.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost vítkovického celku z gólu do sítě Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Ostravané rozhodli o svém vítězství třemi brankami v úvodní dvacetiminutovce, v níž využili obě nabídnuté přesilovky. Dvěma góly a asistencí se na vítkovickém úspěchu podílel útočník Patrik Zdráhal, také jeho parťák Stanislav Balán si připsal tři body za tři asistence.

Vítkovice, které byly nastartované výhrami v Pardubicích a ve Zlíně, na soupeře od úvodního buly vletěly a gólman Závorka se musel otáčet. Pokus Slobody z pravého kruhu ještě dokázal vytěsnit ramenem, na dělovku Kudělky už ale nestačil.

Náskok domácích navýšil se štěstím Klok, od jehož brusle se v přesilovce odrazil puk do karlovarské branky po ráně Balána. Gól musel potvrdit videorozhodčí. Parádní dvanáctiminutovku ze strany domácích zakončil opět v početní výhodě Zdráhal, který šikovně tečoval Slobodovu střelu od modré čáry.

Domácí pokračovali i po přestávce v dominantním výkonu. O čtvrtou trefu se postaral těsně za půlkou utkání aktivní Zdráhal. Dvacetiletý vítkovický odchovanec si zopakoval kousek z první části a opět se blýskl parádní tečí, tentokrát po střele Kováře.

Vítkovice své představení korunovaly ve třetí třetině. Nejlepší střelec Ostravanů Olesz tak po vybídnutí Szturce stylově oslavil třicetiny. Poté ještě Szturcovi přihrávku vrátil, ten využil třetí přesilovku. O první čisté konto v sezoně připravil domácího brankáře Kantora 110 vteřin před koncem Vojtěch Tomeček, který se prosadil v oslabení.

Předehrávka 10. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Kudělka (Čerešňák), 12. Klok (Balán, P. Zdráhal), 20. P. Zdráhal (Sloboda, Balán), 31. P. Zdráhal (Kovář, Balán), 45. Olesz (Szturc), 51. Szturc (Olesz, Strapáč) - 59. V. Tomeček (T. Rachůnek, Bičánek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4189.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa I, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Karlovy Vary: Závorka - Rodney, Bičánek, Harant, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - Haščák, Bulík, I. Rachůnek - Duda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Zadražil, Vachovec - Koblasa, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice