Hlavní obsah

Slavia touží po dvou letech zdolat Zlín

Na dva body mohou hokejisté Zlína v případě vítězství nad Slavií stáhnout náskok vedoucího celku extraligy. Hlavně by však prodloužili více než dvouletou úspěšnou sérii proti pražskému týmu. Slávisté neporazili v normální hrací době Zlín již celkem v šestnácti utkáních a cítí ideální šanci skoncovat s nepříznivou bilancí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Těch porážek už bylo dost, rádi bychom jim je oplatili," řekl asistent Slavie Ondřej Weissmann. Základem případného úspěchu hostů má být disciplinovaná hra. "Musíme si dát pozor na přesilovky, které Zlín hraje velmi dobře, a vyrovnat se s těsnou obranou, kterou praktikuje," dodal.

V neděli doma s Plzní se Slavii málem nevyplatil výpadek ve třetí třetině, kdy byl soupeř kousíček od vyrovnání. "Klukům zdůrazňujeme, že se jim podobná hluchá místa nemusí vyplatit. Jinak ale v týmu panuje pohoda," řekl Weissmann.

Zlínské ale před šlágrem 31. kola sužují velké starosti. V neděli prohráli na ledě druhého Liberce a proti Slavii budou ještě mnohem výrazněji oslabeni. Kromě distancovaného Murína a již dříve zraněných Mokrejše a Blaťáka nemají hrát ani Leška, Kristek, M. Čech a Kubiš, u nichž propukla viróza.

"Je škoda, že budeme tak citelně oslabeni. Nikde ale není napsáno, že i tak nemůžeme uspět. Rozhodně bychom chtěli udržet naše postavení," řekl trenér Ernest Bokroš, který do branky potřetí v řadě pošle náhradníka Plška. "V Liberci nás hodně dlouho držel," chválil mladíka zlínský asistent Jaroslav Stuchlík.

Hokejová Tipsport extraliga - 31. kolo:
17:00ZLÍN - SLAVIA
Viróza přepadla Lešku, Kristka, Čecha, Kubiše, na marodce i Blaťák a Mokrejš. Slávista Divíšek má sádru, mladý Sobotka marodí se zády.
17:00VÍTKOVICE - KARLOVY VARY
Zraněný je útočník Padělek, ve stavu nemocných je i Polák. Bek Němec má distanc, ze hry jsou zranění Kumstát a A. Nedorost.
17:30KLADNO - TŘINEC
Kladenští jsou bez Hájka, Hořavy, Patery, Havla, M. Procházky, Martina Frolíka i Zajíce. Třinec nechce pustit soupeře do tlaku, nenastoupí ale zraněný Pletka.
17:30ZNOJMO - LIBEREC
Liberec je bez Hlavačky, Dernera, Holuba a Vampoly, vrací se Hnilička.
17:30PLZEŇ - LITVÍNOV
Cartelliho trápí blokovaná záda, střevní potíže Štěpánka, mimo je i Matějovský. V Litvínově jsou dlouhodobě zraněni Kočí, Martinec a také brankář Fiala.
18:00PARDUBICE - VSETÍN
Mimo hru obránci Čáslava, Vágner, Novotný a taky Lašák s Rolínkem. Na marodce Vsetína ještě zůstává dlouhodobě zraněný Hrabal.
SPARTA - Č. BUDĚJOVICE
Odloženo na 5. ledna 2006

Reklama