Hlavní obsah

Balán proti svým zářil. Po Zlínu se vyřádil i na Varech

Ostrava

V prvních devíti extraligových zápasech po přestupu do Vítkovic zaznamenal Stanislav Balán šest bodů za tři góly a stejný počet asistencí. V pátek ve Zlíně a v sobotu doma proti Karlovým Varům svůj bodový zápis téměř zdvojnásobil. Ve Zlíně k jednomu gólu přidal i přihrávku, proti Varům nahrál na tři branky a výrazným dílem přispěl k jednoznačné výhře 6:1 v předehrávce 10. extraligového kola „Budu to mít pěkně drahé,“ usmíval se 29letý vítkovický útočník.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost vítkovického celku z gólu do sítě Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Hráli jste dvě utkání ve dvou dnech, pro vás to ale bylo dvojutkání snů. Nejprve proti Zlínu, kde jste hokejově vyrostl a pak proti Karlovým Varům, odkud jste před sezónou přišel do Vítkovic. Které utkání pro vás bylo emotivnější?

Asi proti Zlínu. Ten zápas a hlavně to vítězství jsem si užil více. Taky to utkání bylo těžší, protože vyhrát venku je vždy složitější. Ale je to hokej. Pořád se začíná od nula nula a hraje se na dvě branky. A když budeme začínat tak, jak jsme začali proti Varům, tak se nebojím, že bychom nesbírali body za vítězství i dál a proti jiným týmům.

V obou zápasech jste byl hodně vidět. Dohromady jste si připsal pět bodů, což je skoro tolik, co v předchozích devíti zápasech.

No, budu to mít hodně drahé... Nevím, čím to je a takových případů, kdy se hráči daří proti bývalým klubům, je hodně. Chtěli jsme v obou zápasech získat plný počet bodů a to se povedlo. Předešlé dva domácí zápasy jsme prohráli, tak jsme to chtěli zlomit. Můžeme si zaslouženě užít volnou neděli.

V posledních třech extraligových zápasech jste soupeřům nasázeli dohromady 17 gólů. Vypadá to, že jste našli střeleckou pohodu.

Nechci říkat, že ano, abych to nezakřiknul. Ale samozřejmě, že budeme rád, když to tak bude pokračovat dál, protože bez gólů se vyhrávat nedá.

K úspěšně zvládnutému zápasu jsou často zapotřebí využité přesilovky. Proti Varům jste z pěti využili tři, to je velmi slušné.

Přesilovky nám docela šly i ve Zlíně. I tam jsme využili tři z pěti pokusů. Hráli jsme je dobře, maximálně soustředěně. Bude fajn, když v tom budeme pokračovat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články