Hlavní obsah

Sparta přestřílela Třinec, Plzeň opět lídrem extraligy. Hadamczik porazil Růžičku

Aktualizováno

Po sobotní předehrávce Vítkovic s Karlovými Vary (6:1) se dnes hrály zbývající duely 10. kola extraligy. Jako první se odpoledne potkaly týmy Sparty a Třince - a v největší přestřelce této sezóny nakonec uspěl pražský celek 7:5. Liberec doma nečekaně prohrál s Olomoucí 0:1 a přišel o vedení. Na pozici lídra soutěže se znovu vyhoupla Plzeň, která porazila Mladou Boleslav 3:1. Souboj dvou ex-reprezentačních trenérů nakonec vyzněl lépe pro Aloise Hadamczika, jehož Kometa Brno doma otočila utkání proti Růžičkově Chomutovu (6:4). Hradecký Mountfield doma přehrál Zlín těsně 2:1, mistrovský Litvínov naopak opět prohrál, na vlastním ledě nestačil na Pardubice 1:2.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Sparty Curtis Hamilton (druhý zleva) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů (zleva) Lukáše Cingela, Juraje Mikuše, Marka Hrbase a Petra Kaliny.

Článek
Fotogalerie

V zápase mezi Spartou a Třincem padlo celkem 12 gólů, šťastnější nakonec byli hráči holešovického celku. Utkání se přitom pro Spartu nevyvíjelo dobře - po 20 minutách prohrávala 1:3, avšak druhou třetinu ovládla 4:1 a Oceláře už do vedení nepustila.

V řadách pražského celku se střelecky prosadilo sedm hráčů, naopak za Třinec dvakrát skórovali Polanský se Svačinou. Sparťané si i po pátém domácím vystoupení v soutěži drží v O2 aréně neporazitelnost. Naopak úřadující vicemistr z Třince si připsal čtvrtou prohru z poslední pěti utkání.

Plzeň novým lídrem

Liberečtí Bílí Tygři po čtyřech extraligových výhrách v řadě doma padli s Olomoucí. Duel byl chudý na góly, do střelecké listiny se zapsal pouze Skrbek v 53. minutě. Hanáci posedmé v řadě nepoznali hořkost porážky, což je klubový rekord a v tabulce dostihli svého protivníka.

Do čela tabulky se opět dostala Plzeň, která si doma poradila s Mladou Boleslaví a zvítězila 3:1. Indiáni mají po nedělním 10. kole v tabulce náskok dvou bodů na Bílé Tygry. Utkání rozhodly přesilové hry, které lépe vyšly domácím, když se v nich prosadili dvakrát. Středočeši tak poprvé za poslední tři zápasy odjíždějí z cizího kluziště bez bodového zisku.

Pardubice předstihly Litvínov

Úřadující mistr ligy z Litvínova přivítal Pardubice. Souboj dvou týmů pohybujících se ve spodní části tabulky nakonec zvládlo lépe hostující Dynamo. Východočeši ukončili sérii tří porážek v řadě, tato nepříznivá bilance se naopak nalepila na hokejky Vervy. Litvínov je v tabulce až dvanáctý, o bod ho předstihly právě Pardubice.

Také Zlín si připsal třetí prohru za sebou. Berani na východě Čech podlehli Mountfieldu 1:2, hradečtí se po dvou zápasech opět radovali z tříbodového zisku.

Hadamczik porazil Růžičku

Klání mezi Kometou a Piráty bylo zároveň soubojem dvou bývalých reprezentačních koučů - Aloise Hadamczika a Vladimíra Růžičky. Více spokojený byl po jeho konci první jmenovaný - Piráti totiž ztratili dobře rozehraný zápas a Kometě podlehli 4:6.

Domácí rozhodli o svém vítězství třemi góly v poslední třetině. Dvakrát se zapsal do listiny střelců Tomáš Vondráček. Pirátům v úspěchu nepomohl ani produktivní Tomáš Pospíšil, který si kromě branky připsal dvě asistence. Brňané jsou po třetím vítězství za sebou v tabulce čtvrtí, mají stejně bodů (19) jako Olomouc.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 7:5
Branky: 6. Hlinka, 22. Piskáček, 24. Sabolič, 34. Réway, 37. Mikúš, 45. Hamilton, 60. Kumstát - 12. a 31. Polanský, 17. a 18. Svačina, 55. Chmielewski.
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 0:1
Branka: 53. Skrbek.
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 3:1
Branky: 2. Kracík, 5. Johnson, 21. Hossa - 9. Ovčačík.
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 2:1
Branky: 5. Červený, 27. Courchaine - 52. Říčka.
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2
Branky: 35. Havlíček - 8. Starý, 17. Šeda.
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 6:4
Branky: 20. a 54. Vondráček, 14. Káňa, 23. Burian, 46. Hruška, 54. Němec - 1. Červenka, 29. Chlouba, 33. Pospíšil, 55. Hřebejk.

Reklama

Související témata: