Hlavní obsah

Tucet gólů, bitka a čtyři gólmani. Třinci jsme měli co vracet, říkali sparťané po přestřelce

Praha

Dvanáct gólů, což je v probíhající sezóně nejvíc za jeden zápas, na ledě se prostřídali všichni čtyři brankáři uvedení v zápise o utkání, ale i hromadná bitka. Repríza posledního semifinále play off mezi Spartou a Třincem nabídla vynikající hokej se spoustou zvratů a triumf Pražanů 7:5.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Do bitky mezi Michalem Čajkovským (vlevo) ze Sparty a útočníkem Třince Erikem Hrňou se zapojili i další hokejisté.

Článek
Fotogalerie

Přitom po první třetině byli na koni Oceláři, kteří třemi brankami v rozmezí necelých šesti minut otočili skóre a vyhnali gólmana domácích Pöpperleho na střídačku. „V kabině jsme si to museli vyříkat, protože prvních dvacet minut stálo za prd. Starší hráči promluvili a všichni jsme si to vzali k srdci. Zamysleli jsme se nad tím a na ledě to pak taky vypadalo úplně jinak," řekl obránce Jan Piskáček, střelec druhé branky Sparty.

„U toho proslovu jsem nebyl, ale je důležité, že si hráči něco mezi sebou řeknou. Starší kluci musejí promlouvat, od toho tam jsou," těšilo trenéra Sparty Josefa Jandače.

V prostřední třetině přišla čtyřgólová smršť domácích, kteří už si pak náskok pohlídali a v závěrečném dějství dvakrát překonali i Slováka Šimbocha, jenž v brance Třince vystřídal Hrubce a zažil premiéru v české nejvyšší soutěži.

Těžká viróza další ránou pro oslabené Oceláře

Třinec přijel do Prahy vlakem až v den zápasu a musel se obejít hned bez osmi zraněných hráčů. „Nechci se na to vymlouvat. Bohužel nás ale do toho zasáhla i těžká viróza. Kluci zvraceli, měli teploty a strávili celé noci na záchodě," uvedl kouč Třince Jiří Kalous.

„Paradoxně jsme se ale semkli a nemyslím, že jsme si zasloužili dostat sedm gólů. Jsem na kluky pyšný, na ledě nechali srdce. O to víc prohra bolí," hlesl třinecký Jiří Polanský, autor dvou branek. Stejně jich dal i Svačina, pro kterého šlo o premiérové trefy za Oceláře.

A sparťany těšilo, že se jim podařila odplata za letošní vyřazení v semifinále. „Měli jsme jim co vracet a ukázali jsme velkou sílu. Jen trenéři z takových ofenzivních zápasů nemají radost," usmál se Jan Buchtele ze Sparty, která po šesti zápasech konečně vyhrála za tři body.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín