Hlavní obsah

Zemětřesení v Pardubicích! Kouče Říhu střídá Král, odvolán byl i generální manažer

Aktualizováno

V hokejových Pardubicích dochází k pořádnému zemětřesení! U týmu končí trenéři Miloš Říha mladší s Václavem Baďoučkem. Jejich nástupci se stali Richard Král a Marek Zadina. Z postu generálního manažera byl zároveň odvolán Ondřej Šebek, jehož nahradí Pavel Rohlík, dosavadní sportovní ředitel mládeže východočeského klubu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Miloš Říha (vpravo) byl odvolán od hokejistů Pardubic.

Článek

„Dlouhodobým cílem provedených změn je návrat hokejových Pardubic mezi top týmy extraligy. Krátkodobým cílem je zvrat vývoje sezóny," uvedl majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský. „Výše zmíněné změny nejsou pouze reakcí na aktuální postavení v tabulce, ale jsou výsledkem dlouhodobě neuspokojivého fungování klubu," doplnil Šmidberský.

Říha mladší působil u pardubického áčka poslední dvě sezóny jako asistent trenéra, v té probíhající nahradil svého otce v pozici hlavního kouče. Vstup do extraligové sezóny se ale Dynamu nepodařil a po deseti kolech mu patří se ziskem devíti bodů jedenáctá příčka. Odvolání Říhy s Baďoučkem neodvrátila ani nedělní výhra Pardubic 2:1 v Litvínově.

Novými trenéry dnes byli jmenování bývalí útočníci Richard Král s Markem Zadinou. Ti část svých hráčských kariér strávili v Pardubicích, v posledních dvou sezónách pak v klubu působili jako trenéři juniorů. Teď ale před nimi stojí pořádná výzva, vždyť seniorský tým ještě ani jeden z nich nikdy nevedl.

„Všechno poběží víceméně stejně, razantní změny dělat nebudeme. Malé úpravy ale samozřejmě budou. Budeme se snažit zapracovat na hlavách hráčů, na jejich psychice, aby se nebáli hrát. Nejvíce nás tlačí boty v ofenzivě, nedáváme góly," prohlásil Král, jenž se stal hlavním trenérem.

Poslední tři roky spěly Pardubice do průměru

Není to však jediná změna, ke které v Pardubicích ode dneška dochází. Po třech letech byl navíc z pozice generálního manažera klubu odvolán Ondřej Šebek. „Ondřeji Šebkovi bych chtěl za jeho práci poděkovat. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale musel jsem ho udělat. Došlo k určité debordelizaci některých věcí, které tady historicky vznikly. Nechceme, aby Pardubice byly v nějakém průměru. Tři roky to k tomu spělo, a proto dochází ke změně," vysvětluje poněkud nečekaný tah předseda představenstva Roman Šmidberský.

Šebkovým nástupcem se stává Pavel Rohlík. Stejně jako Zadina s Králem bývalý hráč, jenž v posledních třech letech působil jako sportovní ředitel mládeže v klubu. „Před dvěma roky se vrátil do klubu a nastavil systém tak, že se mládež vrátila mezi tuzemskou špičku. Máme dvacet tři mládežníků v reprezentačních výběrech," chválí Rohlíka Šmidberský.

„Mým cílem je návrat Pardubic do míst, kam patří. Základem všeho je tvrdá práce, tu budu po všech vyžadovat. Jedním z prvních kroků bude oživení týmu, aby se co nejdříve zlepšil. Dále chci ve své střednědobé koncepci více zapojit naše odchovance, aby hráli za A tým Dynama," prohlásil Rohlík s tím, že Dušan Salfický zůstává ve funkci sportovního manažera.

Reklama

Související témata: