Hlavní obsah

Pardubice se neodmítají, říká jejich nový kouč Král a hráčům chce dodat sebevědomí

Až dosud spolu s bývalým spoluhráčem Markem Zadinou trénoval v Pardubicích mládež, od úterka už se bývalý vynikající útočník Richard Král chopí seniorského týmu Dynama, které se dnes rozhodlo odvolat své dosavadní kouče Říhu mladšího s Baďoučkem. „Je to skok. Samozřejmě jsme to s Markem nečekali, že by se na začátku sezóny mohlo něco takového stát. Ta nabídka ale přišla a myslím, že nabídka trénovat Pardubice s jejich tradicí a historií se neodmítá,“ řekl Král novinářům.

Foto: http://hcdynamo.cz

Nový trenér hokejistů Pardubic Richard Král. V pozadí jeho asistent Marek Zadina.

Článek

Je nadšený, že vedle něho oslovilo vedení Východočechů rovnou i Zadinu. "Hráli jsme spolu plus minus 10 let s nějakými přestávkami ve stejné lajně. Teď spolu rok a půl trénujeme a myslím, že máme stejný pohled na hokej. Myslím, že nám to funguje a není třeba to měnit," podotkl Král.

Připouští, že v krizi, v níž se Dynamo nachází, není herní projev ideální. "Největší problém bude dodat hráčům zase nějaké sebevědomí, aby se snažili hrát hokej, aby hráli s pukem, byli na něm co nejvíc a nezbavovali se ho. Aby se snažili něco vytvořit, nehráli jsme na nějakou jistotu a nesnažili se nahazovat kotouče a lítat za tím, protože tady máme šikovné hráče, kteří umí dát gól a umí něco vytvořit. K tomu se budeme chtít vrátit," nastínil své představy Král.

"Budeme chtít hrát určitě trošičku jiný styl, než se hrál v posledních zápasech. Chceme se snažit hrát hokej, takové to nastřelování a bourání už nedělá ani Kanada nebo USA," poznamenal Král. A o něco odlišnější budou i tréninky. "Každý trenér má jiná cvičení, jiné metody, takže trénink bude jinačí, i to by hráčům mohlo dodat nějaký impulz," přál si Král.

Král plánuje individuální pohovory s hráči

V úterý, až před tým poprvé předstoupí, chce hodně mluvit s hráči, pečlivě plánuje individuální pohovory. "Zeptáme se na jejich pocity, na to, s kým se jim hraje lépe, s kým hůře, zda jsou třeba schopní hrát i na jiných postech, než na jakých momentálně hrají. A podle toho se budeme snažit složit ten nejlepší tým," přiblížil Král.

Kvalita v týmu podle jeho názoru nechybí. "Nechci spekulovat o umístěních, jestli z toho bude šestka nebo čtyřka, desítka... Budeme pracovat na tom, aby se tým zvedl herně a s tím přijdou i výsledky. A doufám, že i posun tabulkou, i když to nebude nějak razantní. Jestli někdo čeká, že teď najednou pětkrát za sebou vyhrajeme, tak to je utopie. Ta cesta bude dlouhodobější," zdůraznil Král.

Dynamo navíc nyní čekají duely s těžkými soupeři a pro novou trenérskou dvojici nepůjde o snadný rozjezd. V pátek dorazí na východ Čech Sparta, v neděli zamíří Pardubičtí do Brna na led Komety. "Ale možná, že to je naopak dobře, že když přijde hodně lidí, tak to hráče vyburcuje a dostanou nějaký impulz. Věřím, že to bude dobré," řekl Král.

Posílení kádru se nebrání

Nebrání se ani případnému posílení. "Bavili jsme se s Dušanem Salfickým, že kdyby byl nějaký hráč třeba na výměnu nebo na měsíční hostování, tak se tomu nebudeme bránit. Ale musí to být hráč, který sem bude zapadat, ne jen nějaké jméno. Uvidíme, co se naskytne a jaké bude mít Dušan jako sportovní manažer možnosti. Snad nám hodně pomůže i útočník Tyler Redenbach, který nedávno přišel," přál si Král.

Jako výrazné plus bere výhru Pardubic v nedělním 10. kole na ledě obhájce titulu Litvínova (2:1). "To jsme určitě uvítali a jsme rádi, že ty tři body jsou. Hráče to může nakopnout, že mančaft vyhrál, bude mít trošku nějaké sebevědomí a rozhodně je lepší, když jsme jedenáctí v tabulce, než abychom byli poslední," uzavřel Král.

Reklama

Související témata: