Hlavní obsah

V zámoří nadchl kousek gólmana Komety v extralize! Bude to zákrok roku?

Praha

I v české hokejové extralize lze vidět kousky prvotřídní světové kvality, které se dočkají slov uznání i v zámoří. Prestižní zámořský magazín The Hockey News třeba okouzlil zákrok brněnského gólmana Marka Čiliaka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak během utkání v třinecké Werk aréně.

Článek

„Na konci sezóny budou určitě lidé vyzdvihovat Čiliaka, až budou diskutovat o nejneuvěřitelnějším zákroku, jaký za uplynulý rok viděli," píše odborný magazín v článku na svých webových stránkách, kde také nabízí video z inkriminovaného zákroku z pátečního duelu s Třincem.

Čiliak při hře Komety v oslabení vyrazil střelu přímo před najíždějícího Erika Hrňu, jenž střílel snad ze dvou metrů do zcela odkryté poloviny branky. Jenže Čiliak se bleskově přemístil a rukavicí stihl ještě puk vytěsnit z brány.

„Není to úplně jako zákrok hokejkou Henrika Lundqvista (v nedělním duelu New Yorku s Columbusem), ale Čiliakova reakce na odražený puk byla fantastická. Jeho bleskový přesun zprava doleva do pozice byl skvělý. Z Hrňovy řeči těla bylo evidentní, že si byl téměř jistý, že dá gól," uvádí dále The Hockey News.

Zákrok brněnského gólmana byl o to cennější, že pomohl k těsné výhře v Třinci 2:1.

Reklama

Související témata: