Hlavní obsah

Třinec kvůli marodce povolal čtyři hráče z farmy. Vrátí se Roth, jenž skončil v KHL?

Hokejisté Třince doplnili i kvůli velké marodce před středečním extraligovým utkáním s Plzní kádr o čtyři hráče z farmy ve Frýdku-Místku. K Ocelářům se připojili útočníci Marek Růžička, Radek Meidl, Vladimír Luka a Tomáš Káňa. Je reálný návrat obránce Vladimíra Rotha, jenž dnes na vlastní žádost ukončil své angažmá v Novosibirsku v Kontinentální lize?

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ilustrační snímek. Trenér Jiří Kalous na střídačce hokejistů Třince.

Článek

Pětadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru odešel do Novosibirsku v létě z Třince a v KHL odehrál 18 zápasů s bilancí dvou branek a tří asistencí. Patřil do základního kádru aktuálně vedoucího celku Východní konference.

Kam nyní zamíří, není jasné. Oceláři o jeho rozhodnutí nevěděli. "V Třinci má přerušený kontrakt. Je to velice čerstvé, určitě s ním budeme v kontaktu, ale nechceme nic předjímat," řekl ČTK třinecký mluvčí Tomáš Želazko.

Třinec povoláním čtyř hráčů z Frýdku-Místku reagoval zejména na vlnu zranění a nemocí, kvůli kterým mu scházejí brankář Peter Hamerlík, obránce Josef Hrabal a útočníci Kamil Kreps, Martin Adamský, Tomáš Plíhal, Jakub Orsava a Vladimír Dravecký. "Jednak je to kvůli marodce, ale současně také kvůli rozšíření konkurence v mužstvu," řekl Želazko.

Posílený farmářský celek Třince z Frýdku-Místku zatím hladce projíždí třetí nejvyšší soutěží a směřuje za vytyčeným postupem o patro výš. Jen stabilní člen třineckého kádru Růžička se tam rozehrává po zranění, další tři povolaní hráči jsou kmenovými hráči Frýdku. Káňa už má ale bohaté zkušenosti s nejvyšší soutěží například z Vítkovic, Karlových Varů či Chomutova. Dvaatřicetiletý Luka zase byl v sezóně 2009/10 nejlepším střelcem polské ligy. Meidl, přítel tenistky Petry Kvitové, také hrál v Polsku. Dočká se premiéry v extralize?

Reklama

Související témata: