Hlavní obsah

Třinec zdolal lídra. Vary vzaly Spartě šanci jít do čela, ukončily mizérii. Budou měnit kouče?

Praha
Aktualizováno

Dvě předehrávky dnes fanouškům servírovala hokejová Tipsport extraliga. V poslední době trápící se Třinec hrál s lídrem tabulky Plzní a potvrdil, že na Západočechy umí. Vyhrál 5:1, dva góly dal při svém 300. utkání Erik Hrňa, při jednom mu asistoval i přítel tenistky Petry Kvitové Radek Meidl, který odehrál premiérový zápas v extralize. Sparta v pražské O2 areně přivítala poslední Karlovy Vary, které se favorita nezalekly. Pražany nepustily do čela tabulky a vyhrály nakonec po nájezdech 2:1. Pikantní je, že v průběhu dne se objevily spekulace, že kouče Západočechů Karla Mlejnka vystřídá Peter Oremus.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Šimon Hrubec a Lukáš Doudera z Třince se radují z vítězství nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Třinec zůstával v první čtvrtině základní části soutěže za očekáváním, ve čtyřech z posledních pěti duelů nebodoval a v tabulce byl až desátý, ale dnes zdolal vedoucí tým ligy. Plzeň sice bodovala šestkrát za sebou, jenže na ledě Ocelářů naposledy triumfovala v listopadu 2012. Od té doby si odvezla pět porážek a dnes přidala šestou.

Slezany přitom trápila rozsáhlá marodka, proto klub povolal hned čtyři hráče z farmářského Frýdku-Místku hrajícího druhou ligu. Mezi nimi i Meidla, který se v šestadvaceti dočkal extraligové premiéry, a to před zraky své přítelkyně. Kvitová usedla do lóže a kromě partnerova zápisu do statistik mohla přivítat i čerstvou zprávu o tom, že má jistou účast na blížícím se Turnaji mistryň.

První domácí porážka Sparty

Sparta v novém ročníku extraligy v domácím prostředí v O2 areně ještě neprohrála. Až dnes. Přitom měla šanci dostat se do čela tabulky. Plzeň v Třinci vyšla naprázdno a kdyby Pražané v základní hrací době poslední Vary zdolali výraznějším rozdílem, posunuli by se z pátého místa až na první.

Doma zvítězili Jandačovi svěřenci nad Energií čtyřikrát po sobě a dnes jí mohli oplatit necelý měsíc starou porážku 3:6 na jejím  ledě. Jenže Západočeši favoritovi udolali, ukončili sérii tří proher a dostali se na předposlední pozici před Zlín.

Vedení klubu se ale údajně chystá udělat změnu na postu hlavního trenéra. Tým by měl převzít slovenský kouč Oremus. Současný hlavní trenér Mlejnek by se měl přesunout na pozici asistenta.

"V tuto chvíli jde o nepodložené spekulace, které nemíním komentovat. Pokud budou, bližší informace sdělíme ve čtvrtek," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk pro web hokej.cz ještě před utkáním.

Dnešní duel v O2 areně již Oremus měl sledovat z tribuny, minulý týden předčasně skončil na střídačce Košic. Čtyřiačtyřicetiletý slovenský kouč v minulosti dva roky vedl i Vítkovice, extraligu opustil loni v listopadu.

Hokejová Tipsport extraliga:
Předehrávka 11. kola:
Třinec - Plzeň 5:1
Branky: 9. a 30. Hrňa, 32. Dravecký, 40. Svačina, 60. Káňa - 33. Kubalík
Předehrávka 17. kola:
Sparta - Karlovy Vary 1:2 po nájezdech
Branky: 14. Cingel - 28. Vachovec, rozhodující nájezd Marosz

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články