Hlavní obsah

Naštěstí nás první inkasovaný gól nepoložil, oddechl si Závorka

Spolehlivý výkon brankáře Tomáše Závorky pomohl hokejistům Karlových Varů ukončit nepříznivou sérii porážek na ledě pražské Sparty. Západočeši v metropoli prohráli čtyřikrát za sebou, dvakrát z toho pro ně duel skončil debaklem. Tentokrát však dokázali nejofenzivnější tým soutěže ubránit a vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech. A Závorka na tom měl klíčový podíl. V utkání si připsal 45 zákroků a zlikvidoval i všechny tři nájezdy Pražanů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka.

Článek

"Dnes jsme to umlátili. Byla tam řada závarů, ale naštěstí to tam nespadlo," usmíval se Závorka v rozhovoru s novináři. Velký počet zákroků mu nevadil. "Je to příjemnější, než když tam člověk stojí jako sněhulák a jde na něj pět střel za třetinu. A dostane dva góly. Jen těch střel nemusí být až tolik, to pak tak příjemné není," uvedl sedmadvacetiletý gólman. "Každý brankář ale potvrdí, že je radši pod palbou střel, než aby čekal na nějaký brejk," řekl.

Závorka nakonec inkasoval jen jednou, ve 14. minutě za jeho zády skončil puk, který nešťastně tečoval spoluhráč Tomáš Harant. "Byl to smolný gól. Do té doby to bylo z naší strany dobré, i když Sparta nějaké šance měla. Snažil jsem se to hodit za hlavu, ale samozřejmě mi problesklo, co jsme to zase dostali za gól. Většinou totiž v minulosti na Spartě šlo o to, jestli dostaneme v první třetině nálož, nebo ne," řekl Závorka. "Klobouk dolů, že nás to nepoložilo. Když totiž inkasujeme jako první, tak to s námi zatřese. To se teď nestalo. Myslím, že bod jsme si dnes zasloužili," doplnil.

Současná jednička Energie si dobře pamatoval předešlé porážky na Spartě. V lednu v Tipsport aréně Karlovy Vary prohrály 1:9, o sezonu dříve 0:11. "Kdybych měl spekulovat, že si sem jedeme pro desítku, bylo by to hodně špatné. Člověk si na to vzpomene, ale do zápasu jsme nešli ustrašení, že by se to mohlo znovu opakovat. Víme, že kvalitu máme, když plníme pokyny a hrajeme jako tým. Dříve, když jsme inkasovali v první třetině, tak si pak s námi Sparta dělala, co chtěla. Dnes se to naštěstí nezopakovalo," oddechl si Závorka.

V prodloužení se s Dudou nedohodl

Karlovarskému gólmanovi zatrnulo i v prodloužení, kdy jej málem překonal další spoluhráč Radek Duda. Nedohodli se totiž a zatímco Závorka chtěl přerušit hru, Duda se snažil puk rozehrát. "Byla to špatná komunikace, asi spíše z mojí strany. Sledoval jsem puk, začal jsem ho lovit pod nohama a vůbec jsem nesledoval situaci kolem. Sparťani tam vůbec nešli a Radek si chtěl puk vzít. Zazmatkoval jsem, dvakrát jsme mu do toho sáhl a pak on do toho kopl. Bylo to úsměvné. Musím na tom zapracovat a více sledovat hru kolem branky," popsal nastalou situaci.

I přes dnešní výhru existuje reálná možnost, že ve čtvrtek dojde k trenérské změně na střídačce Energie. Tým by měl převzít slovenský kouč Peter Oremus a Karel Mlejnek by se měl přesunout na pozici asistenta.

"Četl jsme to dnes na internetu, ale v kabině takové informace nikdo nemá a nebavili jsme se o tom. Naše výsledky ale v trenérovi nejsou. Může tam stát kdokoliv, ale když neplníme pokyny, které dostaneme, což se ve většině utkání bohužel stalo, tak tam může stát kdokoliv. Je to o nás hráčích. Jestli jsme schopni dodržovat systém a hrát pospolu," řekl Závorka.

Reklama

Související témata: