Hlavní obsah

Karlovy Vary mění hlavního trenéra, Mlejnka nahrazuje Slovák Oremus

Praha

Karlovy Vary jsou po Pardubicích druhým extraligovým týmem, který v probíhající sezóně mění trenéra. Novým hlavním koučem Západočechů byl jmenován Slovák Peter Oremus, jenž v této funkci nahrazuje Karla Mlejnka. Ten se posouvá do role Oremusova asistenta. Dosavadní asistent Tomáš Mariśka se vrací k juniorům, A týmu ale bude nadále pomáhat, především s videorozbory.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Oremus je novým koučem hokejistů Karlových Varů.

Článek

„Záměrem tohoto rozhodnutí je posílit trenérský post o zkušeného trenéra. Vedení klubu, trenéři včetně realizačního týmu a celý hráčský kádr v žádném případě nevzdávají boj o předkolo play off a všechny minulé i budoucí kroky budou směřovat k naplnění tohoto cíle," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Pětačtyřicetiletý Oremus se do české extraligy vrací po necelém roce, v minulé sezóně byl odvolán od Vítkovic a zamířil do Košic, které na Slovensku dovedl k mistrovskému titulu. Vstup do aktuální sezóny se ale Košicím nepovedl a Oremus musel skončit.

A tak zavětřily Karlovy Vary. Oremus už ve středu v pražské O2 areně sledoval výhru Energie nad pražskou Spartou, díky které se Západočeši posunuli v tabulce na předposlední místo. Jenže o změně na trenérském postu už bylo rozhodnuto předem. Dnes už Oremus, bývalý asistent Vladimíra Vůjtka u slovenské reprezentace, vedl první trénink Karlovarských.

„Kluci hráli na Spartě v obrovském nasazení a konečně vyhráli. Vypozoroval jsem několik dobrých herních variant, ale také i horších. Každopádně máme na čem pracovat," řekl Oremus. Premiéru na střídačce Karlových Varů si odbyde v pátečním domácím zápase s mistrovským Litvínovem.

„Českou extraligu jsem sledoval i na Slovensku a poznatky o soupeřích mám ze svého působení ve Vítkovicích. Litvínov má kvalitní tým, a pokud budeme chtít uspět, tak kluci musí navázat na výkon na Spartě," dodal nový trenér Západočechů.

Reklama

Související témata: