Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 2:1SNVondrka rozhodl v nájezdech o výhře Chomutova nad Hradcem Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Růžička 1 : 0
39. Courchaine 1 : 1
65. Vondrka (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v 11. kole extraligy Hradec Králové 2:1 po samostatných nájezdech a vyhráli doma pátý z šesti zápasů v sezóně. V rozstřelu rozhodl útočník Michal Vondrka, který se prosadil jako jediný z pětice exekutorů. Mountfield prohrál třetí z posledních čtyř duelů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Mountfieldu Jaroslav Kudrna v utkání proti Chomutovu nastoupil k 800. extraligovému duelu.

Článek

Do branky Chomutova se vrátil po třízápasové absenci Miroslav Kopřiva a držel neprůstřelnost až do závěru druhé třetiny. Naopak Piráti se radovali z vedení už ve čtvrté minutě. Z úhlu překvapil Kacetla útočník Růžička. Odpovědět se snažil Bednář, vzápětí šel pykat domácí obránce Redlihs, ale do šance se dostali Piráti. Dušek však Kacetla nepřekonal. Při další přesilovce Mountfieldu pokryl Kopřiva teč Červeného.

Hosté se ubránili při Vantuchově trestu, kdy pálil Červenka. Po přesilovce zahrozil opět Dušek. Na druhé straně netrefil branku z mezikruží Čáp. Před první pauzou Kacetl podržel svůj tým po chybě spoluhráčů a bekhendovém zakončení Lukáše Květoně.

Hned v úvodu druhého dějství pomohla Pirátům po Kukumbergově střele tyč. Hradec Králové se tlačil za vyrovnáním a Kopřiva si v 28. minutě poradil s tečí Kukumberga, dorážkou Köhlera i s šancí Červeného. Na druhé straně mohl zvýšit po přečíslení dvou na jednoho s Vondrkou Červenka.

Ve 33. minutě neproměnil únik ani domácí Hovorka, Pirátům pomohla po Koptově střele opět tyč. Při Rýglově trestu se nepovedlo vyrovnat ani Dejovi s Kudrnou, ale v další početní výhodě už Mountfield udeřil. Puk se odrazil ke Kanaďanovi Courchaineovi, který 67 sekund před druhou přestávkou smazal ztrátu.

Domácím mohl vrátit vedení v 46. minutě Vondrka. V polovině třetí třetiny se Piráti ubránili při Sklenářově vyloučení. Prodloužení neodvrátily šance hradeckých Ihnacaka s Köhlerem ani domácí Hovorka, který trefil tyč. Rozhodnutí nepadlo ani v pětiminutovém nastavení a v rozstřelu rozuzlil utkání Vondrka.

11. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. V. Růžička ml. (Rutta, Sklenář), rozhodující sam. nájezd Vondrka - 39. Courchaine (Ihnacak, Červený). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 4788.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, J. Drtina, Rýgl, Dlapa, Jánošík, Redlihs, Blaha - Pospíšil, Červenka, Vondrka - Hovorka, V. Růžička ml., Sklenář - L. Květoň, Dušek, Hřebejk - Chlouba, Kämpf, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Hronek - Bednář, T. Knotek, Dej - J. Kudrna, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Červený - Kopta, Vantuch, Rousek. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata: