Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 3:2 SNPlzeň udolala v nájezdech Zlín, ten už ale není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Kubalík 1 : 0
49. Kubiš 1 : 1
50. Indrák 2 : 1
57. Holík 2 : 2
65. Johnson (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 12. extraligovém kole Zlín 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtou domácí výhru za sebou. Po bezbrankových dvou třetinách se strhla přestřelka ve třetí dvacetiminutovce, nakonec si bonusový bod připsali Indiáni díky vítěznému nájezdu Nicholase Johnsona. Hosté naopak prohráli již pošesté z posledních sedmi utkání, jejich druhé vyrovnání z hole Petra Holíka v čase 56:10 jim ale přesto pomohlo odlepit se ze dna tabulky, kde jsou nyní Karlovy Vary.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

(Zleva) Jan Schleiss z Plzně, Ondřej Kratěna z Plzně a brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Domácí měli v úvodu díky nedovoleným zákrokům hostů příležitost dvou přesilovek za sebou, ale gólman Kašík si v páté minutě poradil i s tečí Kubalíka. Poté promarnil svoji početní výhodu také do té doby opatrně hrající Zlín, když Ondráčkův výjezd zpoza branky dokázal zastavit Polívka. Indiánům pomohla k náporu opět dvě vyloučení soupeře. Hosté ovšem se štěstím přečkali nebezpečné pokusy Jána Sýkory a Kratěny.

Po zahájení prostřední části domácí nezužitkovali ani pátou přesilovou hru, ale alespoň se rychle dostali do tempa. Ve 23. minutě ovšem nedokázal Indrák dorazit volný kotouč do odkryté branky a naopak vzápětí na druhé straně mohl otevřít skóre Holík, který z prostoru mezi kruhy nepřekonal Polívku. Hosté se poté více osmělili směrem dopředu. Většího prostoru ve středním pásmu využil v polovině utkání k samostatnému úniku Kubalík, zakončil ovšem nad. Podobně si vedl v dobré pozici na druhé straně Sedláček, jenž také mířil mimo.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosté přečkali další oslabení a připravili si dvě velké příležitosti. Cibákova teč a Říčkova dorážka z velkého úhlu ovšem minuly branku. Naopak při vyloučení Řezníčka ve 45. minutě už domácím zajistil vedení důrazný Kubalík, který v pádu po kontaktu s Kotvanem dopravil kotouč do sítě. Za chvíli mohl přidat Kubalík druhý gól, při přečíslení dva na jednoho ale netrefil branku.

Ve 49. minutě putoval na trestnou lavici Kadlec a po Čachotského přihrávce od pravého mantinelu Kubiš zblízka vyrovnal na 1:1. Nerozhodný stav však vydržel pouze 20 vteřin, protože po šikovné zadovce Kubalíka od zadního hrazení vrátil Plzni vedení Indrák. Poté hosté znovu sahali po srovnání při vyloučení Hollwega, Polívka ale střelám od modré čáry odolal. Paradoxně ujel do brejku Kratěna, jehož zastavil za cenu trestného střílení Kubiš. Plzeňský kapitán však penaltu nezvládl.

Naopak v 57. minutě během zlínské přesilovky upravil dorážející Holík na 2:2. V závěru normální hrací doby ale fauloval Cibák, což vteřinu před sirénou nepotrestal Kratěna a Kašík si poradil i se šancí Pulpána v prodloužení. Na druhé straně Polívka zastavil únik Horáka. Druhý bod zajistili Plzni úspěšní exekutoři nájezdů Johnson s Jánem Sýkorou.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. Kubalík (Lev, Kadlec), 50. Indrák (Kubalík, J. Jeřábek), rozhodující sam. nájezd Johnson - 49. Kubiš (Čachotský, Cibák), 57. P. Holík (O. Veselý, Matějíček). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:2. Diváci: 3993.
Plzeň: Polívka - Kadlec, D. Sklenička, J. Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - J. Sýkora, Lev, Johnson - Hollweg, Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Zlín: Kašík - Kotvan, O. Horák, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Čachotský, Cibák, Kubiš - Okál, P. Holík, Říčka - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice