Hlavní obsah

Vedení Komety vetuje po zápase v Boleslavi rozhodčího Hodka

Brno

Kometa Brno se rozhodla v hokejové extralize vetovat hlavního rozhodčího Pavla Hodka. Důvodem jsou dva souběžně udělené desetiminutové tresty brněnskému útočníkovi Vojtěchu Němcovi v pátečním nepovedeném utkání v Mladé Boleslavi (0:4). K situaci došlo ve 31. minutě a trestu předcházelo špatně vyhodnocené postavení mimo hru, což potvrdil ve své zprávě delegát utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Boleslavi Richard Jarůšek (zleva) a hráči Brna - obránce Tomáš Malec, útočník Jan Káňa a obránce Jozef Kováčik v 11. kole extraligy.

Článek

Trenéra Komety Hadamczika událost rozčílila. "To jsem ještě nikdy v kariéře nezažil," řekl dnes Hadamczik novinářům. Situaci rozebral na videu. Němec na ledě diskutoval s čárovým rozhodčím, a když mezi ně přijel hlavní, skončil a hráči se začali připravovat na vhazování.

"Před vhazováním si Hodek zavolal Němce a zeptal se jej, zda to myslí vážně. Náš hráč mu odpověděl, že ano. Za to dostal desetiminutový trest," řekl Hadamczik.

Druhý trest hráč dostal za úmyslné vražení do čárového rozhodčího, jak Hodek uvedl v zápisu. "Ale Němec nebyl ještě ani v polovině kluziště, nic neřekl a rozhodčí Hodek zvednutou rukou u trestné lavice už signalizoval druhý desetiminutový trest. Teprve potom narazil Němec do čárového rozhodčího," konstatoval brněnský kouč.

Jednání rozhodčího označil za arogantní. "Vedení klubu bude Hodka vetovat," uvedl Hadamczik.

Reklama

Související témata: