Hlavní obsah

Gólů je málo, chybí i pohoda. Hvězdná posila Pirátů Červenka vyhlíží zlomový zápas

Praha

Na to, že soupeře přestřílejí, v Chomutově spoléhat nemohou. Když už se hokejovým Pirátům povede vybojovat vítězství, musejí vystačit s jedním dvěma góly. Trápení v koncovce pociťuje i Roman Červenka, po příchodu do Chomutova se zatím v deseti zápasech prosadil jen dvakrát.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Roman Červenka (vpravo) zatím v Chomutově mnoho radosti z gólu nepoznal.

Článek

Chabý gólový průměr 1,75 gólu na zápas tíží výběr trenéra Vladimíra Růžičky. Jen jednou z dvanácti odehraných zápasů dokázal vstřelit více než tři branky, čtyřgólová „kanonáda“ v Brně ale stejně k vítězství nevedla.

„Není třeba z toho dělat vědu, ale víme, na čem pracovat. Těch gólů je málo,“ neskrývá hráč se zkušenostmi z NHL i KHL, od něhož si v Chomutově slibovali zvýšení produktivity.

Šancí měla elitní formace dost i v neděli na Spartě, jenže na kontě vstřelených branek svítila po zápase nula. „Mohl jsem dát góly,“ věděl Červenka. „Ale nemáme pohodu, i doma dáváme třeba jen jednu branku, neprosazujeme se proti nikomu. Můžeme hrát do obrany, jak chceme, ale bez gólů vyhrávat nebudeme,“ vyprávěl devětadvacetiletý útočník.

Co s tím? Po nedělní porážce 0:4 se střelecká mizérie rozebírala v chomutovské kabině dlouhé minuty. „Je to všechno dohromady. Je třeba dát všechno do finální fáze při tréninku, ale samozřejmě je to i o hlavě. Když se nedaří, je třeba to zlomit jedním zápasem. Pokud se povede jednomu hráči, třeba se chytnou i ostatní,“ doufal Červenka.

Reklama

Související témata: