Hlavní obsah

Matador Kudrna začal devátou stovku zápasů gólem

Hokejový útočník Jaroslav Kudrna načal devátou stovku startů v nejvyšší soutěži stylově, gólem se podílel na výhře Hradce Králové nad Karlovými Vary 3:1. I díky němu tak Východočeši postoupili v nekompletním 12. kole na šesté místo tabulky.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Hradce Jaroslav Kudrna se raduje z gólu.

Článek

Do elitní soutěže naskočil Kudrna již v sezóně 1993/94 v dresu mateřského Hradce, výrazněji se však začal prosazovat až o dva roky později v barvách Pardubic.

"Hokej byl jiný, zažil jsem Dominika Haška, ta zlatá generace hrála na krásu. A také se mnohem víc hákovalo," rekapituloval devětatřicetiletý útočník, který čtyři sezony strávil v ruské lize, kde si připsal svůj jediný mistrovský titul. Slavil v roce 2007, kdy ovládl v dresu Magnitogorsku tehdejší superligu.

Na konec kariéry se pak vrátil do klubu, kde vyrůstal. "Pomohlo mi, že do Hradce přišla extraliga. Na stará kolena si ji můžu zahrát doma," řekl. "Hlavně je důležité, že je člověk těch dvacet let relativně zdravý, a pak ty atributy okolo: spoluhráči, rodiče, rodina. Jejich pomoci si vážím," podotkl.

Kudrna v prosinci oslaví čtyřicáté narozeniny, přesto je pevným členem první hradecké řady a sleduje, že se výrazně posílený tým v první čtvrtině soutěže mírně trápí. "Jak někdo řekl, ten vlak se rozjíždí pomaleji, než bychom chtěli," připomněl slova spoluhráče Jaroslava Bednáře. "Lehkost chybí, ale snad si všechno postupně sedne," dodal Kudrna.

Hradec Králové teď třikrát za sebou bodoval, dvakrát z toho vyhrál a v pátek bude mít ideální příležitost dokázat, že se jeho hra zlepšuje. Mountfield se představí na ledě Pardubic, hraje se první letošní východočeské derby.

Reklama