Hlavní obsah

Sparta přišla v samém závěru o výhru nad mistrem, Brno ani Liberec doma nezaváhaly

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Brna a Liberce uspěli v úterních dohrávkách 12. kola Tipsport extraligy. Kometa deklasovala doma Pardubice 6:1, Bílí Tygři zdolali před vlastními fanoušky Vítkovice 4:1. Vedoucí Sparta prohrála v předehrávce 19. kola s úřadujícím šampiónem z Litvínova 2:3 po samostatných nájezdech, přesto nadále drží první místo v tabulce.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví výhru na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Kometa nedala Pardubicím šanci. Dvakrát přitom udeřila z přesilovek. Dvakrát skóroval Vilém Burian, gól a dvě asistence si připsal Leoš Čermák. Čisté konto pokazil Marku Čiliakovi v kleci ve 24. minutě Jakub Svoboda.

Trenér Richard Král se tak ani ve druhém utkání na střídačce Dynama nedočkal bodového zisku, jeho svěřenci zůstávají v tabulce dvanáctí. Radost měl naopak brněnský kouč Alois Hadamczik, jenž oslavil svůj jubilejní 700. extraligový zápas vysokým vítězstvím. Kometa ovládla pět z šesti domácích utkání a posunula se na čtvrté místo.

Liberec dotírá na vedoucí Spartu

Výtečnou formu potvrdil v úterý i Liberec. Vítkovice porazil 4:1 a zaznamenal šestou výhru z posledních sedmi střetnutí. Gólem a dvěma přihrávkami se blýskl Jakub Valský. Bílí Tygři utnuli Ostravanům čtyřzápasovou sérii výher a stíhají vedoucí Spartu, která podlehla před vlastním publikem Litvínovu 2:3 po samostatných nájezdech.

Pražané měli tříbodový zisk na dosah. Jenže 12 sekund před koncem základfní hrací doby chyboval brankář Pöpperle a Hanzl zařídil mistrovi prodloužení. V něm rozhodnutí nepadlo a nařadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž se jako jediný prosadil hostující František Lukeš.

Verva i podruhé v sezóně zdolala Spartu, stejně jako na domácím ledě vyhrála 3:2 po nájezdech. Svěřenci trenéra Josefa Jandače udrželi první příčku, druhý Liberec však ztrácí pouhý bod, navíc má dva zápasy k dobru.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávky 12. kola:
Brno - Pardubice 6:1
Branky: 7. a 54. Burian, 5. V. Němec, 28. J. Hruška, 40. Čermák, 44. Vondráček - 24. Jakub Svoboda.
Liberec - Vítkovice 4:1
Branky: 3. Jelínek, 14. Šimek, 35. Valský, 53. Řepík - 21. Olesz.
Předehrávka 19. kola:
Sparta - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 18. Čajkovský, 32. Přibyl - 23. T. Kučera, 60. Hanzl, rozh. nájezd Lukeš.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články