Hlavní obsah

Pardubicím změna trenéra nepomáhá. Král na premiérové body dál čeká

Změna na trenérském postu zatím hokejistům Pardubic nepomohla. Po domácí prohře se Spartou padli s novým hlavním koučem Richardem Králem i v extraligové dohrávce v Brně, Kometě podlehli vysoko 1:6.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pardubický trenér Richard Král promlouvá k hráčům během utkání v Brně.

Článek

„Na začátku zápasu nám chyběl pohyb i důraz v osobních soubojích. V první pauze jsem musel v kabině pořádně zvýšit hlas. Výrazně jsme se zlepšili a snížili na 1:2. Jenže pak jsme v oslabení inkasovali potřetí a smolný vlastní gól poté definitivně rozhodl," posteskl si Král, jenž se ihned upínal k pátečnímu východočeskému derby s Hradcem. „V něm už musíme rozhodně bodovat. Naše ztráta na desáté místo by se jinak mohla v tabulce nebezpečně navýšit," měl jasno.

Útočník Jakub Svoboda, autor jediné branky Dynama, si postěžoval, že jeho mužstvo srážejí individuální chyby. „Propadáme na puku a dovolujeme tak soupeřům zbytečná přečíslení," našel hlavní příčinu dalšího nezdaru.

V Brně, odkud musel před rokem nedobrovolně odejít, se chtěl Svoboda předvést. „Něco jsem zde prožil a znám tady spoustu kluků. Nebylo to tudíž pro mě obyčejné extraligové střetnutí. Štve mě, že pro nás nedopadlo dobře," trápilo ho.

Hadamczik si rýpl do Růžičky

Brňané, kteří nastoupili pouze se třemi pětkami, potěšili vysokým vítězstvím trenéra Aloise Hadamczika, který koučoval jubilejní 700. extraligový duel. „Ani jsem o tom nevěděl. Je vidět, jak strašně dlouho se už v hokeji pohybuju. A to jsem ještě nesměl jako reprezentační kouč trénovat klubový celek. To se povoluje jen někomu," rýpl si Hadamczik, který svůj tým pochválil. „Kluci měli výborný pohyb. Odehráli velmi dobrý zápas," cenil si.

Kometa dala zapomenout na předchozí propadák v Mladé Boleslavi. „Spravili jsme si chuť. Místo individuální předzápasové rozcvičky jsme se tentokrát rozhýbávali všichni společně. Asi to pomohlo," culil se střelec dvou brněnských gólů Vilém Burian. „Doma se nám daří, dopředu nás ženou skvělí fanoušci," poděkoval na dálku příznivcům Komety.

Jeho útoku s kapitánem Čermákem a Tomášem Svobodou, který se vrátil z hostování v prvoligové Třebíči, se mimořádně dařilo. „Klapalo nám to, Tomáš mezi nás skvěle zapadl. Třebíč každého nabije," smál se Burian, jenž je odchovancem horáckého klubu.

Reklama

Související témata: