Hlavní obsah

Debilita! Úplně nesmyslně jsem odevzdal dva body, řekl Pöpperle o své obří hrubce

Do konce utkání zbývá pouhých dvanáct vteřin a Sparta drží těsný náskok 2:1. Její brankář Tomáš Pöpperle chytá nahozený puk do lapačky, za žádnou cenu ho v ní ale nechce držet, aby se hra nepřerušila a Litvínov tak neměl buly v útočném pásmu. Kdyby ale jednatřicetiletý gólman věděl, co bude následovat, nikdy by kotouč ven nevytřepával. Útočník Severočechů Robin Hanzl totiž jeho záměr odhalil, trefou do prázdné klece srovnal a Chemici pak v samostatných nájezdech obrat dokonali.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle během předehrávky 19. kola s Litvínovem.

Článek

Z tribuny to vypadalo, že se chcete pokusit trefit prázdnou branku. Nebo ne?

Ale vůbec ne. Chtěl jsem jen dostat puk ze třetiny, na střelu jsem rozhodně nemyslel. Viděl jsem vepředu Buchtu (Jana Buchteleho) a volný prostor okolo něj, ale ta realizace byla příšerná. Ten zápas jsem potopil.

V čem se stala chyba? Obránci vám nezakřičeli, že nejste sám?

Udělal jsem to prostě špatně. Buď musím puk podržet, nebo ho nějak odehrát. Jenže mě spadl pod nohy a dopadlo to, jak to dopadlo. Dvanáct vteřin před koncem, to je šílenost.

Co se v tu chvíli člověku honí hlavou?

Nejradši bych zmizel z ledu. Ale řekl jsem si, že chci aspoň urvat druhý bod, protože nájezdy nám moc nejdou. Ale k nim dneska vůbec nemělo dojít. Dva body jsem úplně nesmyslně odevzdal. Byla to debilita...

Trenér Sparty Josef Jandač o Pöpperleho chybě před gólem na 2:2
Byla to velká chyba, která nás stála body. S Tomášem už jsme si k tomu něco řekli a ještě si i řekneme, ale tohle patří do kabiny a ne to rozebírat v tisku. On si je své chyby vědom, tohle nesmí dělat.

Snažili se vás spoluhráči bezprostředně po tomto momentu nebo pak po zápase v kabině psychicky zvednout?

Samozřejmě mi to nikdo nevyčítal. Ale takhle odevzdat zápas, když ho kluci odbojovali... Musím jim to příště vrátit a zase jim pomoct. Chyba se stane, ale tohle byl nesmysl.

Už v pátek v Pardubicích jste chybnou rozehrávkou doslova vnutil gól Petru Sýkorovi, nyní přišel další zkrat. Budete v dalších utkáních opatrnější?

Musím být. Mně totiž vždycky něco napadne, jenže realizace je pak šílená. Musím prostě něco změnit a nepouštět se do velkých akcí.

Ani při prvním litvínovském gólu jste se nevyhnul kiksu, neboť při snaze přikrýt puk jste si ho lapačkou srazil mezi betony za čáru...

Poli (Adam Polášek) mi říkal, že puk údajně nechtěně srazil do branky on. Já měl za to, že to byl někdo z Litvínova.

Je pro vás probíhající sezóna náročná? Byly zápasy, jako ten v Curychu nebo v neděli s Chomutovem, které vám sedly parádně, jenže další vám hodně nevyšly...

Tak hodně nevyšly... Za poslední čtyři zápasy jsme dostali pět gólů a nebyl jsem hroznej. Ale tahle chyba nás stála dva body.

Reklama

Související témata: