Hlavní obsah

Byli jsme jako Účastnící zájezdu, trpce hodnotil kouč Petr prohru Vítkovic v Liberci

Liberec

Hokejisté Vítkovic nastoupili na led favorizovaného Liberce k dohrávce 12. kola extraligy s cílem rozšířit svojí čtyřzápasovou sérii vítězství. Jenže jejich snahy a naděje na další úspěch vzaly brzy za své.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva liberecký forvard Lukáš Krenželok a útočníci Vítkovic Patrik Zdráhal (vpravo) a Stanislav Balán během dohrávky 12. kola Tipsport extraligy.

Článek

Ostravané podlehli 1:4 a jeden z jejich trenérů Jakub Petr po utkání prohlásil: „Kdybych k hodnocení použil filmovou tématiku, tak jsme byli jednoznačně jako Účastníci zájezdu. Prostě jsme přijeli, odehráli zápas a to je všechno - takhle bych to viděl."

Asistent vítkovického kouče nehledal na prohru omluvu. „Rád o hokeji mluvím, ale tentokrát budu stručný. Měli jsme špatný vstup do utkání. Bylo to o jednom týmu. Srazila nás chyba obránce ve druhé minutě, přitom jsme věděli o síle Liberce. Soupeř produkoval celoplošný hokej, měl dění pod kontrolou a nedokázali jsme něco vymyslet," analyzoval Petr.

„Na naší straně chyběly emoce. Neříkám, že jsme mužstvem, které by se mělo rvát a vyprovokovat bitku, ale nebyly tam ani momenty, že bychom si šli pro faul. Ale hráči se aspoň měli srážet a být důraznější," tvrdil asistent.

Pešán: Kolega je moc krutý

Na Petrova slova zareagoval liberecký trenér Filip Pešán: „Kolega je moc krutý směrem ke svému týmu. Během druhé třetiny jsme měli plné ruce i nohy práce, abychom neinkasovali na 2:2. Na špatné vlně jsme se svezli až do začátku třetí části, kdy jsme se ale zlepšili a dokráčeli k vítěznému konci."

V zápase zaujala útočná trojice Valský, Jelínek, Krenželok. „Jejich role nespočívá v tom, aby rozhodovali v přesilovkách. Ale máme v nich jednu z nejlepších třetích pětek v republice a klademe vysoké nároky na jejich hru. Když se ostatním nedaří, jsou schopni vzít zodpovědnost na sebe a jsou si toho vědomi," uvedl Pešán.

Valský: Jsme na pozitivní cestě

Liberec vyhrál pošesté z posledních sedmi zápasů. Ústřední postavou duelu byl útočník Jakub Valský, který se na výhře podílel gólem a dvěma asistencemi. Přitom naskočil teprve do druhého střetnutí po zranění. „Asi jsem solidně potrénoval, nic jiného mi nezbývalo. Chtěl jsem vlítnout do hry a dobře to dopadlo. Nemyslím jen svůj výkon, ale hlavně výsledek. Jsme na pozitivní cestě a musíme u toho vydržet poctivou prací," líčil útočník.

A vyjmenoval atributy, které vedly k vítězství. „Celkově nám to sedlo. Měli jsme lehké nohy, dobře jsme si přihrávali a vyšlo nám, na co jsme sáhli. Málo se vylučovalo, takže nám nic nebralo síly. Při hře pěti proti pěti jsme byli lepší," kvitoval Valský povedené liberecké představení.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec