Hlavní obsah

Duda dal vítězný gól, potyčku s fanouškem neřeší

PRAHA

Hokejový útočník Slavie Radek Duda má opět problémy se svou pověstí konfliktního hráče. Duda sice vstřelil ve čtvrteční předehrávce 32. kola extraligy vítězný gól proti Vítkovicím, zároveň ale musí řešit soukromý incident s fanouškem. Ten se odehrál před dvěma týdny ve Vsetíně.

Foto: ARCHIV

Radek Duda.

Článek

"Jsem rád, že se mi povedlo z úhlu prostřelit betony vítkovického brankáře, ale k tomu případu nevím, zda mám se svou pověstí rebela vůbec něco říkat. Šestnáctiletý kluk oznámil na policii, že jsem ho zbil, ale už tam asi neřekl, že přišel hodinu po zápase vykřikovat před slávistický autobus rasistická hesla a měl zřejmě i něco vypito," tvrdil Duda, který nechce malér dál řešit.

Při pěstní potyčce měl mladíkovi vyrazit zub. "Ten incident nevzešel ode mne, šlo o provokaci a já se jen bránil. Každý si musí sáhnout do svědomí, jenže rodina toho kluka se chce zviditelnit, když žádá finanční náhradu škody, ale já se budu snažit očistit si jméno," doplnil Duda.

Počínání hokejisty kvalifikovala vsetínská policie zatím jen jako přestupek, ale čeká na lékařskou zprávu. Pokud si zranění mladíka vyžádají delší léčení, napadení se překvalifikuje na trestný čin ublížení na zdraví, řekla dnes mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec