Hlavní obsah

Liberec chce uspět na ledě mistra

PRAHA

Hokejisté Liberce úřadujícího mistra v této sezóně už dvakrát porazili a chtějí proti Pardubicím uspět i v pátečním extraligovém střetnutí na ledě soupeře. "Nemůžeme si ale myslet, že to půjde samo. Pardubice sice hrají dost nevyzpytatelně, ale kádr mají dost silný," míní trenér Josef Paleček, jemuž se vrací do sestavy uzdravený útočník Vampola.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Největší libereckou zbraní se zdá být slovenské útočné duo Podkonický, Vaic. "Nesmí dostat prostor před brankou. Musíme hrát vůbec v obraně agresivněji a pohlídat si individuality," soudí pardubický trenér Vladimír Martinec.

Utkání, které je reprízou jarního semifinále, nabídne i souboj gólmanů, kteří patří do týmu letošních mistrů světa. "Náš Svoboda se pokusí předčít libereckého Hniličku, ale jen o brankářích to nebude. Čekám otevřený hokej," dodává Martinec, jehož svěřenci hráli z posledních sedmi utkání šestkrát doma, ale vytěžili jen 9 bodů.

Hokejová Tipsport extraliga - 32. kolo:
17:00VSETÍN - KLADNO
Dlouhodobě zraněn obránce Hrabal, navíc je nemocen také střelec Janků. Za Kladno konečně naskočí Patera, na marodce Hájek, M. Procházka, Zajíc, Frolík a Hluchý.
17:00TŘINEC - SPARTA
Domácí jsou bez odcházejícího Pletky, do branky jde zřejmě Vojtek a tým chce hrát ukázněně. Sparta je bez Vopata i Havelky, marodí Tabaček, do obrany naskočí Vykoukal a Nikolov.
17:30Č. BUDĚJOVICE - ZLÍN
Haranta bolí rameno, Kutláka krk, koleno ale dovolí chytat Turkovi. Trest vypršel brankáři Murínovi, fit už je také Kubiš, zranění trápí Mokrejše.
17:30LITVÍNOV - ZNOJMO
Bombic si poranil vazy v koleni, místo něj hraje v obraně uzdravený Hranáč. Znojmo má mimo hru stále Chvátala, naražený kotník nepustí na led také R. Erata.
18:00PARDUBICE - LIBEREC
Zraněni jsou Lašák, Rolínek a z obrany Čáslava i Novotný, uzdravil se Vágner. Mimo hru Holub i Hlavačka, nachlazení  trápí J. Moravce a také útočníka Plodka.
Sobota 10. prosince:
17:00K. VARY - PLZEŇ
Na prestižní západočeský duel se domácí těší, mimo hru zůstává už jen A. Nedorost. Poprvé po návratu v obraně Hučko,  zraněni jsou Cartelli a Matějovský.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec