Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 1:0Vítkovicím stačil na mistra jediný gól, Litvínov vynuloval Dolejš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Štencel 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vybojovali v závěrečném kole úvodní čtvrtiny extraligy nejhubenější možné vítězství 1:0 nad Litvínovem. Svým prvním gólem v sezóně ho v přesilové hře po krásném sólu stanovil obránce Jan Štencel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Domácí vítězství podpořil první nulou ročníku brankář Daniel Dolejš, který si ve druhém startu v základní sestavě připsal druhé vítězství. Mistr v Ostravě za poslední čtyři roky a deset měsíců teprve podruhé nebodoval, v pátek zároveň přišel o sérii tří výher.

Moc hokejové zábavy si diváci prvních třicet minut neužívali. Po opatrnějším začátku se iniciativy chopil Litvínov a průběh nasvědčoval, že by mohl přidat další k sérii osmi utkání, ze kterých v Ostravě pouze jedinkrát odešel přemožen v normální době. Jenže z územního tlaku větší příležitosti nepřišly.

Aktivnější Litvínov musel být z kompaktní vítkovické defenzívy zoufalý. Přestože Hüblova elitní formace v jednom střídání soupeře dvě minuty nepustila z pásma, ani jedna šance z toho nebyla.

Štencel rozhodl v přesilovce

Za dlouhé čekání na gól ale diváky královsky odměnil Štencel. Těsně před koncem marné čtyřminutové vítkovické přesilovky se nadechl k nádhernému sólu skoro přes celé hřiště a průnik přes čtyři protihráče zakončil i úspěšným blafákem na Januse.

Hostům mohl po chybě v obraně ještě přitížit Olesz, ale po brejku a přečíslení z gólové parkety ani netrefil branku.

Litvínov v třetím dějství znovu bezmocně bušil do vítkovické obrany. Dlouhé pasáže sice trávil v útočném pásmu, ale domácí před Dolejšem příkladně rozebírali hráče, blokovali střely a vykrývali strategické pozice. Až ve 45. minutě se rýsovalo po ojedinělé domácí chybě ve středním pásmu vyrovnání pro Martynka, ale Pastor se obětavě vrhl do jeho rány a na brankové čáře za Dolejšem napravil své zaváhání.

Vítkovické mohl druhým gólem uklidnit Zdráhal, ale Janus jeho sólo chytil a Litvínov v závěru mohutně tlačil. V kýžené vyrovnání však nepřetavil dvě přesilovky ani power play.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 34. Štencel (Kudělka). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5048.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Štencel, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa I, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice