Hlavní obsah

Není prostor pro humor, ale dal jsem první hattrick v lize, kál se plzeňský Kracík

Chomutov

Dvanáct branek, spoustu nevídaných chyb a kuriózních situací, prostřídání všech čtyř brankářů na obou stranách a navrch vlastní gól hostí přes celé kluziště. To vše přinesl extraligový hokejový duel mezi týmy Chomutova a Plzní, v němž Piráti vyhráli 7:5.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva plzeňský útočník Marcel Hossa a útočník Chomutova Roman Červenka.

Článek

Chomutovští poprvé v sezóně zaznamenali víc než čtyři trefy v zápase a odčinili prohru 0:4 z ledu Sparty. Dvěma přesnými zásahy a asistencí se na výsledku podílel útočník David Kämpf. „Byl to bláznivý zápas a jsme hlavně rádi za tři body. Nečekali jsme, že nám to takhle vyjde, ale bylo tam několik naprosto náhodných gólů. Ale to k hokeji občas patří. Měli jsme problémy s koncovkou a snažíme se to na tréninku změnit," líčil Kämpf.

Plzeňští jen těžko chápali, co se s nimi stalo. „Je to možná až nespravedlivé, jak nám to tam rychle napadalo. Musíme s tím do příštího kola něco udělat," kroutil hlavou brankář Patrik Polívka, který se v průběhu utkání nechal vystřídat. „Byl to zápas blbec. Udělal jsem chybu a dostal jsem gól po soupeřově nahození puku spoza branky a takřka z rohu. Střetly se mi myšlenky. Napadlo mě, že uhnu, ale šel jsem na tyčku a Kämpf to trefil hodně šikovně a puk se ode mne odrazil do sítě. Měl jsem být rychlejší. Bohužel pro brankáře se dá dát gól asi odevšad," konstatoval Polívka.

Plzeňští prohrávali 3:6 a snížili na 5:6. „Nemůžeme se ale spoléhat na to, že otočíme každý zápas. Tolik chyb se nám nesmí stávat," podotkl mladý gólman.

Útočník Jaroslav Kracík vsítil dva góly a v poslední minutě zaznamenal „vlastence"," byť branka byla přiznána chomutovskému Drtinovi. „Je to hrozné a hořké, dát si takový vlastní gól. Škoda, mohli jsme při power play vyrovnat. A já se postaral o takový černý konec zápasu," kál se Kracík.

Od zadního mantinelu za chomutovskou brankou posílal přihrávku směrem na modrou čáru, ale puk prošel přes celé kluziště až do opuštěné plzeňské klece. „Dva naši hráči se srazili a odjeli pryč a už tam nikdo nebyl. Navíc Kuba Jeřábek střídal. Nechápu, jak kotouč dojel tak daleko. Bylo to lehká nahrávka. Nevěděl jsem, co se děje a až po pěti sekundách jsem si všiml, že je to vlastní gól a diváci začali řvát," vykládal Kracík rozpačitě. „Není prostor pro humor, ale zrovna jsem si v duchu uvědomil, že to byl můj první hattrick v extralize," trpce poznamenal. „Dvě vstřelené branky ale jsou k ničemu. Celkově vzato se můžeme na sebe zlobit za druhou třetinu, kdy jsme pětkrát inkasovali," dodal Kracík smutně.

Reklama

Související témata: