Hlavní obsah

Nádherný Štenclův slalom na mistra stačil. Byla to čirá improvizace, říká vítkovický obránce

Ostrava

Jako by se na to zoufalství při dobývání litvínovské branky ve čtyřminutové přesilové hře už vítkovický obránce Jan Štencel nemohl dívat. U červené převzal puk, objel čtyři protihráče a nedal brankáři Janusovi šanci. Nádhernou kličkovanou rozhodl o výhře Vítkovic nad Litvínovem 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

Rozhodující chvíle utkání se udály ve druhé třetině. Nejprve jste dostal holí do obličeje a vzápětí jste faul na sebe sám potrestal vítězným gólem v přesilovce po nádherném slalomu. Byla to připravená akce?

Kdepak, to byla čirá improvizace. Díky zranění Petra Čerešňáka jsem se dostal na přesilovku a pořádně jsem nevěděl, jak ji kluci hrají. Najel jsem si, dostal jsem puk, a protože jsem byl rozjetý, tak jsem to zkusil.

O vás se ví, že to s holí umíte docela dobře. Ale takový slalom se nepodaří příliš často...

To samozřejmě ne. To se povede jednou, možná dvakrát za rok. Je super, že to vedlo ke třem bodům.

Ta situace se odehrála na konci dlouhé čtyřminutové přesilovky, v níž jste se prakticky k ničemu nedostali. V tu chvíli to hodně vypadalo, že se na to už nemůžete dívat a tak jste to vzal na sebe.

Hráli jsme to tak všelijak. Moc se nám nevydařil vstup do třetiny, Litvínov dobře bránil a nemohli jsme k nim do třetiny vůbec dostat. Zrovna to vyšlo na mě, že jsem ten puk dostal do plné jízdy. Obránce trošku ustoupil, tak jsem so to namířil středem na branku.

Vedete si osobní galerii povedených gólů? Pokud ano, tak tenhle bude patřit určitě hodně vysoko mezi obzvláště vydařené.

Zase tak moc gólů nedávám, takže není těžké si je pamatovat. Tenhle byl pěkný, ale kdybych to měl zopakovat, tak se mi to z deseti pokusů povede možná jednou. Je super, že stačil na výhru. V příštím zápase si na to už ale nikdo nevzpomene.

Od druhé třetiny jste hráli na pět obránců, přesto jste mistra udrželi na uzdě. Bylo to hodně složité?

Snažili jsme se střídat po hodně krátkých intervalech, tak jsme to možná proměnili v naši výhodu. Dostali jsme se rychle do tempa, navíc nám v bránění skvěle pomáhali i útočníci. A co přece jen pošlo, lapil stoprocentní Daniel Dolejš. Ten se o výhru zasloužil nejvíc.

Reklama

Související témata: