Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 4:5Liberec vyhrál v Karlových Varech a je v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Koblasa 1 : 0
23. Krenželok 1 : 1
34. Šimek 1 : 2
36. Řepík 1 : 3
37. Jelínek 1 : 4
38. Tomeček 2 : 4
39. Haščák 3 : 4
46. Stránský 3 : 5
51. Haščák 4 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Liberce vyhráli ve 13. kole Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 5:4 a posunuli se do čela soutěže. Domácí, kteří prohráli i třetí utkání pod vedením nového trenéra Petera Oremuse, jsou i nadále poslední. Energii k úspěchu nepomohli ani dva góly a asistence Marcela Haščáka, v dresu hostů si tři body připsal Petr Jelínek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Do sestavy domácích se po klubovém trestu vrátil nejproduktivnější hráč Marosz, chyběl ale Duda. Stejně jako v předešlém domácím duelu byla Energie v první třetině aktivnějším týmem a zásluhou Koblasy se i v 9. minutě dostala do vedení. Po bratrské spolupráci mohl o několik minut navýšit skóre Ivan Rachůnek, ale minul odkrytou část Lašákovy branky.

Domácí svojí aktivní hrou nutili Liberec k nedovoleným zákrokům. Ve 12. minutě po hrubém faulu na agilního Osmíka byl na pět minut a do konce zápasu vyloučen Ulrych. Severočeši však dlouhé oslabení s přehledem ubránili. Navíc Jelínek byl blízko vyrovnání.

Do druhého dějství vstoupil Liberec jako vyměněný a byla jen otázka času, kdy se hosté dočkají vyrovnávací branky. Ve 23. minutě po krásné akci na jeden dotek střelou z první srovnal skóre Krenželok. Řepík následně trefil tyč a ideální šanci přidat druhý gól měli Tygři při 35 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři, kterou však nevyužili.

Bílí Tygři třemi zásahy rozhodli o výhře

Do vedení se dostali až ve 34. minutě, kdy Šimek potrestal faul Tomáše Rachůnka. Opařená Energie s nejistým Závorkou v zádech o dvě minuty později inkasovala opět, o třetí branku se postaral Řepík. Kalich hořkosti si domácí dopili ve 37. minutě, kdy zvýšil na 4:1 Jelínek. Po obdržené brance přenechal Závorka své místo Habalovi.

Domácí se však z tvrdého úderu oklepali a podařilo se jim utkání ještě ve druhé třetině zdramatizovat. Ve 38. minutě, ač faulován, snižoval ze samostatného nájezdu Vojtěch Tomeček a do zápasu dostal Karlovy Vary Haščák, který si nabruslil až před Lašáka a snížil průběžný stav na 3:4.

Blízko k vyrovnání měl ve 44. minutě Koblasa, ale již překonaného Lašáka v brance zastoupil Výtisk. Skóre se měnilo o dvě minuty později, ale opět na hostující straně, když nepovedená střela Stránského proklouzla pod Habalovou lapačkou. Západočeši bojovali a v 51. minutě Haščák povedenou střelou zápěstím opět snížil. Slovenský útočník mohl poté i vyrovnat, Lašáka ale již potřetí nepřekonal.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:5 (1:0, 2:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Koblasa (Osmík, Vachovec), 38. V. Tomeček (Benák, Haščák), 39. Haščák (Bulík), 51. Haščák - 23. Krenželok (P. Jelínek, Kajínek), 34. Šimek (P. Jelínek), 36. Řepík (Výtisk), 37. P. Jelínek (Krenželok, Valský), 46. Stránský (Havlín, Radivojevič). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Brejcha, Lučan. Vyloučení: 5:5, navíc Ulrych (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2515.
Karlovy Vary: Závorka (37. Habal) - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Harant, Rodney, Dvořák - T. Rachůnek, Marosz, I. Rachůnek - V. Tomeček, Bulík, Haščák - Koblasa, Zadražil, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Liberec: Lašák - Ševc, Šimek, Ulrych, Derner, Kajínek, Výtisk, Havlín - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: