Hlavní obsah

Musíme pokračovat v pokoře a bojovnosti, zamýšlí se chomutovský Tomica

Chomutov

Poctivý bojovník, který nevynechá žádný souboj a pracuje pro tým. Takovou charakteristiku si přenesl hokejový útočník Marek Tomica z pražské Slavie i do Chomutova. Po svém letním přestupu se podle očekávání zařadil do základní sestavy Pirátů. Ti v úvodní čtvrtině základní části extraligy nastřádali dvacet bodů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký forvard Jakub Herman (vlevo) se snaží dopravit puk za záda chomutovského brankáře Jana Strmeně. Uprostřed je útočník Pirátů Marek Tomica.

Článek

Jak se vám po hokejové stránce zamlouvá dosavadní působení v Chomutově?

V klubu se mi líbí, i když vždycky to může být lepší, co se týče výsledků. Jako mančaft jsme nějaké body urvali, což je důležité. Hlavně musíme pokračovat v pokoře a bojovnosti. Pak by to snad mohlo být celkově dobré.

Jste s první čtvrtinou spokojeni s ohledem na náročnost soutěže a roli nováčka?

Bodový příspěvek je slušným základem. Ale nedá se z něj nic usuzovat. Zažil jsem v hokeji během jedné sezóny různá období. Třeba i kolem třiceti bodů za čtvrtinu a v dalším stejném časovém úseku jen dvanáct.

Po prohře 0:4 na Spartě jste předvedli přestřelku s Plzní při vítězství 7:5. Čím si to vysvětlujete?

Na Spartě jsme se snažili hrát útočně, ale nepadlo nám to tam. A s Plzní to byl jiný zápas. Je vidět, že náš tým v sobě něco má, když jsme se po Spartě nepoložili a dokázali se takhle zvednout. Nechci ale říkat nějaké superlativy. Extraliga je někdy nevyzpytatelná a přináší výkony i výsledky ve stylu nahoru-dolů. A musíme se připravit na další kolo s Třincem v neděli.

Přece jen duel s Plzní vybočoval z běžného koloběhu.

Byl tam vlastní gól hostí přes celé kluziště v poslední minutě, my jsme předtím inkasovali z půlky. Přišly i další chyby, ale podobných podivných zápasů jsem už zažil víc. Asi to lidi bavilo. Pro nás na ledě to však byly nervy až do konce jako kdyby se hrálo 1:0.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín