Hlavní obsah

Uzdravený Valský stihl dát Kometě mat

Liberec

Dali Kometě mat čtyři sekundy před koncem a zůstávají lídrem extraligy. I když hokejisté Liberce ztratili dvougólový náskok, na poslední chvíli zařídil vítěznou trefu Jakub Valský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu proti Kometě Brno Jakub Valský z Liberce.

Článek

„Už jsem měl spíš myšlenky na prodloužení," přiznal střelec. „Krenži tam byl ale rozjetý, dostal se šikovně za beka a mně to ukázkově hodil, takže stačilo jen plácnout puk do sítě," líčil Valský, jenž od svého návratu na led po zranění skóroval v každém domácím zápase. Minule s Vítkovicemi měl bilanci 1+2, včera proti Brnu 1+1. „Třítýdenní pauza nic moc. Každopádně jsem rád, že se mi povedlo skočit zpátky v takovém stylu," mínil 27letý útočník.

Brněnští hráči byli v šoku, jak dopadli „Měl jsem radost ze svých dvou gólů, i když to byly náhoďáky. Teď je to ale všechno pryč. Přijít takhle úplně na konci o bod, který by byl libereckého ledu hodně cenný, to je obrovská frustrace," štvalo útočníka Tomáše Svobodu.

Poprvé v extraligové sezóně za Liberec chytal Marek Schwarz, vítěznou premiéru ozdobil 19 zásahy. „I z branky byla cítit síla týmu," liboval si gólman, jenž dosud dostal příležitost v play off Ligy mistrů a vedle toho stihl i sedm zápasů na střídavý start v první lize. „To pendlování je náročné hlavně v tom, že jsem pořád na zimáku. Musím vše odsedět za Liberec a k tomu si v Benátkách snažím držet zápasový rytmus. Žere to spoustu času, nevidím se moc s rodinou, ale pro mě je důležité být někde v bráně," řekl Schwarz.

Reklama

Související témata: