Hlavní obsah

Zlín dosáhl na 1000 výher v nejvyšší soutěži

Zlín

Zlínští hokejisté díky výhře ve 14. kole proti Litvínovu 3:2 po samostatných nájezdech dosáhli významného mezníku, když si připsali svou 1000. výhru v nejvyšší soutěži. Berani na ni čekali dlouho, podařilo se jim to až na šestý pokus.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci hokejistů Zlína.

Článek

Po utkání bylo ve Zlíně poprvé v sezóně veselo, Berani totiž dokázali premiérově v této sezóně vyhrát na domácím ledě. "Už to vypadalo nadějně s tím Brnem, ale vyšlo to až dnes. Každopádně je potřeba makat a vyhrávat dál," řekl po utkání útočník Pavel Kubiš, jenž ve třetí minutě zápasu otevřel skóre po hrubce soupeřovy obrany.

Zlínští hokejisté se tak stali šestým týmem, který této hranice dosáhl. Před ním se to povedlo Spartě, Pardubicím, Plzni, Vítkovicím a právě Litvínovu. "Kdo má tisící výhru? Bayern?" vtipkoval po zápase Kubiš. Shodou okolností si i tehdejší Gottwaldov připsal první vítězství v nejvyšší soutěži v historii v 9. kole 9. listopadu 1960 doma proti Litvínovu, kdy vyhrál 3:1.

Zlínští jsou sezony 1980/1981 nepřetržitě účastníkem nejvyšším soutěže a za tu dobu získali celkem osm medailí. Dvě bronzové, čtyři stříbrné a dvakrát dosáhli na mistrovský titul.

Klub založený v roce 1929 celkově za 55 let v nejvyšší soutěži odehrál 2338 zápasů, má na kontě 1000 vítězství, 223 remíz a 1115 proher. Při zpětném ohlédnutí zaměřeném pouze na českou extraligu zvládli Zlínští za 1310 střetnutí porazit soupeře v 662 případech, zremizovali 91 utkání a v 557 vystoupeních byl soupeř nad jejich síly

Reklama

Související témata: