Hlavní obsah

Ve třetí třetině jsme se zvedli a vydřeli bod, hodnotil Pospíšil souboj s Třincem

Chomutov

Se čtyřmi góly a třemi asistencemi je hokejový útočník Tomáš Pospíšil aktuálně třetím nejproduktivnějším hráčem Chomutova v dosavadním průběhu extraligy. Figuruje tak v klubovém hodnocení hned za dvojicí největších tahounů týmu, kterou tvoří Roman Červenka a Michal Vondrka. Pospíšil se střelecky prosadil i v zápase s Třincem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočníci Chomutova Tomáš Pospíšil a Roman Červenka se radují z gólu.

Článek

V pátečním souboji jste porazili Škodu Plzeň 7:5, následně padlo ve vašem nedělním duelu s Třincem devět branek při prohře 4:5 v prodloužení. Stává se z toho v Chomutově střelecká tradice?

Snažíme se hrát zezadu, ale ve dvou kolech to tam tentokrát napadalo z obou stran. Tradice z toho snad nebude, zaměříme se na kvalitnější defenzívu.

Věřili jste si proti Třinci?

Docela ano. Věděli jsme, že po debaklu 0:6 v Olomouci nejsou v pohodě. A bylo to na nich vidět.

Jak tedy berete prohru 4:5 v nastaveném čase?

Za dlouho nepříznivého stavu bychom bod brali, ale mrzí nás, že jsme mohli vytěžit i druhý v nastaveném čase. Bohužel jsme ztratili puk na modré čáře a hosté rozhodli. Škoda, že jsme dříve neproměnili ještě jednu šanci - a ideální by bylo, kdybychom urvali tři body za výhru v řádné hrací době.

Skóroval jste ve třetí třetině a vaše trefa jen podpořila chomutovský finiš. Jaké to bylo utkání?

Vstoupili jsme do něj špatně. Po sedmi minutách jsme prohrávali 0:3 a bylo těžké s tím něco udělat. Po druhé třetině za stavu 1:4 jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Vletěli jsme na soupeře, dali jsme tři góly a srovnali na 4:4.

Co se dělo v kabině před třetí třetinou?

Shodli jsme se, že musíme znovu vyjet na led jako úplně jiný tým. A dát do toho všechno. Plnili jsme pokyny trenéra a dovedli zápas do dramatické koncovky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice