Hlavní obsah

Bezdíček po jmenování nespal, první duel vyhrál

PARDUBICE

Hokejový trenér Vladimír Bezdíček zažil v pátek večer podle svých slov šok, když se stal nečekaně novým šéfem extraligového týmu Pardubic po Vladimíru Martincovi. O 48 hodin později již mohl slavit první výhru ve své trenérské kariéře v nejvyšší soutěže. Pardubice v neděli v dramatickém duelu porazily pražskou Spartu 4:3.

Článek

"Mé jmenování bylo pro mě velkým překvapením. Na této úrovni jsem nikdy netrénoval. Byl to pro mě šok, po kterém jsem noc dobře nespal. Hlavní ale bylo, že k tomu kluci přistoupili dobře, bojovali a dřeli na doraz," řekl Bezdíček novinářům po utkání.

Pětapadesátiletý kouč dosud vedl jen mládežnické týmy, naposledy juniorku Pardubic. Nyní si společně s asistentem Petrem Hemským zvyká na nové podmínky. "Musím se více soustředit. U žáčků není koučink o ničem, u juniorů je to přibližně stejné. I když tady je větší tlak a větší zájem diváků," uvedl. "I proto jsme se s Petrem dohodli, že si budeme vzájemně pomáhat, abychom nedělali chyby," řekl Bezdíček.

Přestože vedli tým poprvé na sobotním tréninku, rozhodli se noví trenéři udělat výrazné změny zejména ve složení útoků. "Věděli jsme se, že musíme s mančaftem něco udělat a zvolili jsme tohle řešení. Jestli bude úplně optimální do budoucna nevím. Dnes to ale vyšlo, což je důležité," řekl Bezdíček. Ocenil i fakt, že se do branky poprvé po zranění vrátil Ján Lašák. "Ukázalo, se že mužstvo s ním hraje jinak. Více si věří," prohlásil.

Připravuje se i na větší nápor na psychiku. "U juniorů chce také každý vyhrávat, i když takový tlak tam není. Po zápase za mnou nikdy tolik lidí nepřišlo," uvedl Bezdíček, jenž si musí zvykat i na zájem medií. "Moc rád to nemám, ale snad si na to zvyknu," pousmál se.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články