Hlavní obsah

Vary posílí útočník Huna, Haščák je zraněný

Karlovy Vary

Hokejisty Karlových Varů posílí slovenský útočník Rudolf Huna. Pětatřicetiletý hráč přichází do posledního týmu extraligy i proto, že se v nedělním zápase proti Plzni zranil Marcel Haščák a bude mimo hru dva až tři měsíce. V západočeském celku skončil Ivan Rachůnek, jenž neuspěl na měsíční zkoušce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Huna ve vítkovickém dresu (vpředu) a českobudějovický František Ptáček na archivním snímku

Článek

Huna působil od začátku sezóny v Popradu, kde ve 14 zápasech nasbíral devět kanadských bodů. Minulé tři sezóny strávil ve Vítkovicích. "Hunu jsme angažovali především s cílem zlepšit střeleckou produktivitu týmu a doufáme, že se mu to bude dařit. Jsme domluveni na spolupráci do 30. dubna 2016," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na oficiálním webu Energie.

Citelnou ztrátou pro Karlovy Vary je zranění Haščáka, který je se sedmi góly nejlepším střelcem týmu. "Marcel podstoupí v pondělí v Bratislavě operaci prsního svalu. Je to o to více nepříjemná zpráva, že v současné době byl naším nejlepším střelcem a po rozpačitém začátku se dostával do vynikající formy. Zkrátka štěstí nám v této sezoně zatím nepřeje," uvedl Vaněk.

Karlovy Vary před sezónou vyhlásily útok na postup do play off, první čtvrtina základní části se jim ale nevydařila. Získaly jen osm bodů a poslední čtyři duely prohrály. Nepomohla ani změna hlavního trenéra, po příchodu Petera Oremuse Západočeši ještě nebodovali.

Další změny v kádru se podle Vaňka dotknou dvou až tří mladších hráčů a přijít byl měly další nové posily. "Bylo rozhodnuto, že A tým je potřeba posílit ještě o jednoho dva útočníky. Sportovní manažer a vedení klubu na tomto nyní intenzivně pracují. Doplnění bychom chtěli provést nejpozději během reprezentační přestávky," řekl Vaněk.

Od poloviny listopadu by se do hry měl vrátit i momentálně zraněný Radek Duda. "Poté už chceme tým stabilizovat, dát mu důvěru a pracovat s ním po zbytek sezóny. Další zásahy do kádru už bychom chtěli provádět jen v naprosto výjimečných případech," dodal karlovarský generální manažer.

Reklama

Související témata: