Hlavní obsah

Tohle se nedá omluvit, zlobil se Marušák

Zlín

Krize hokejistů Zlína nekončí. V dohrávce 7. kola extraligy prohráli s Olomoucí přesto, že v 16. minutě vedli již 3:0. Podle obránce Jiřího Marušáka bylo klíčové, že Hanáci dokázali ještě v první třetině snížit na 2:3. Ve druhé třetině hráči Olomouce, kteří jsou zatím největším překvapením soutěže, otočili na 4:3 a těsné vedení udrželi až do konce. Zlín tak stále čeká na první domácí výhru za tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Petr Holík (vlevo) a olomoucký forvard Michal Vodný v dohrávce 7. kola Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

"To byla lehkovážnost. Neumíme udržet chladnou hlavu v určitých momentech. Za stavu 3:0 máme dohrát třetinu na jistotu a ne dostat dva góly," zlobil se Marušák.

Herní nepohodu Berani potvrdili při přesilovce pět na tři, ve které inkasovali druhý gól. A devětatřicetiletý bek to z velké části zavinil. "Zbytečně brzo jsem vystřelil a trefil prvního hráče. Pak už se to nabalovalo - hezky se mu odrazil puk, hodil žabku, kterou dá jednou z deseti pokusů a ještě haluzácky poslal ten druhý puk k tyči," kroutil hlavou Marušák.

Kohouti nakonec zápas otočili a zvítězili 4:3. "Bojovali jsme až do konce, ale Olomouc hrála jednoduše a držela puk," řekl Marušák. "My si musíme vážit úplně všeho, natož takového vedení. Toto se nedá omluvit."

Zlínští v sérii tří zápasů doma získali pouze tři body a v tabulce jsou předposlední. "S Brnem to bylo téměř dobré, ale jak to dopadlo... S Litvínovem už horší, ale na dva body to stačilo. Ovšem dnes... Těch momentů, od kterých se můžeme odrazit, je strašně málo," řekl Marušák. Kdo by však čekal v kabině bouřku, mýlil se. "Ne vždy je řev účinná zbraň," dodal nejzkušenější hráč Zlína.

Reklama

Související témata: