Hlavní obsah

O bodech rozhodla Dejova rychlopalba. Výborná práce celé lajny, říkal střelec

Ostrava

Velmi blízko třetí domácí výhře v řadě byli v dohrávce 14. extraligového kola hokejisté Vítkovic. Ještě na začátku 57. minuty nad Hradcem Králové vedli, ovšem dva góly Rastislava Deje, které od sebe dělilo jen 67 vteřin, rozhodly o výhře hostujícího týmu 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva René Vydarený, brankář Ondřej Kacetl a Martin Pláněk z Hradce Králové se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

„V obou případech jsem vytěžil z výborné práce celé lajny," odmítal přehnané zásluhy na obratu slovenský útočník.

Právě on byl ale v obou případech na konci rychlých brejků. Nejprve ve hře pěti proti pěti vyrovnal, za pár okamžiků přidal vítězný gól v oslabení. „Byl to takový divný zápas. Nejprve jsme vedli, pak jsme ale přestali hrát. Ve druhé třetině jsme měli dobré akce, nic nám tam ale nespadlo. A když začaly Vítkovice vedení bránit, těžko jsme se prosazovali. No a nakonec nám stačily dvě akce. Ale museli jsme se na ně nadřít," líčil hostující trenér Peter Draisaitl.

Domácí kouč Ladislav Svozil připustil, že jeho tým si výhru nezasloužil. „Někdy odehrajete špatné utkání, a přesto vyhrajete. A my jsme k tomu neměli daleko. Ve druhé jsme hráli nejhorší hokej na domácím ledě v sezóně a mohli po ní prohrávat klidně 2:7, přesto jsme ji zvládli a nedostali gól. Ve třetí části už to bylo z naší strany lepší, ale udělali jsme dvě hrubky a utkání ztratili," popisoval Svozil.

Ztracené mohlo být ovšem o mnoho dříve. Hradečtí několikrát uháněli na Dolejše v přečíslení, dvakrát nastřelili tyčku. Hrozili i v oslabení „Chystali jsme se na jejich přesilovky, domácí si nedali pozor a v závěru na to i doplatili. Super tři body," radoval se Slovák Dej. „Mohli jsme brát šťastné tři body, ale nezasloužili jsme si je," nevymlouval se autor druhé vítkovické branky Roman Szturc. „Hradec nám ujížděl snad v každé přesilovce. A i když jsme si před zápasem, v první i ve druhé přestávce říkali, že si na to musíme dát pozor, nemělo to efekt," krčil rameny.

Reklama

Související témata: