Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 2:5Liberec vyhrál v Litvínově a vede extraligu už o čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Řepík 0 : 1
19. Valský 0 : 2
20. Stránský 0 : 3
29. Řepík 0 : 4
39. Kubát 1 : 4
40. Martynek 2 : 4
44. Krenželok 2 : 5
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Liberce zvítězili v 15. kole extraligy na ledě mistrovského Litvínova 5:2, uspěli popáté za sebou a zvýšili svůj náskok v čele tabulky na čtyři body. Dvěma góly se na tom podílel útočník Michal Řepík. Jedenáctá Verva prohrála potřetí za sebou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Obránce Martin Ševc (vlevo) z Liberce a litvínovský útočník František Gerhát.

Článek

Před utkáním zástupci Litvínova a také opora z minulé sezóny, útočník Jakub Petružálek z Örebro, pokřtili DVD Černo-žlutý zázrak, které jde v neděli do prodeje. Na ledě ale kraloval proti úřadujícímu šampiónovi aktuální lídr. Jako první zahrozil Řepík, pak se Bílí Tygři ubránili při Ševcově trestu a další příležitosti měli v šesté minutě Valský a opět Řepík. Za domácí měl náznak šance Jánský.

Verva se ubránila při Martynkově pobytu na trestné lavice, ale z Pirošova vyloučení už vytěžili hosté v 15. minutě vedení. Ševcovu ránu od modré čáry ještě Janus vyrazil, ale dvě vteřiny po skončení přesilovky se trefil střelou za levým kruhem Řepík.

V 19. minutě Bílí Tygři zvýšili, když po rychlém brejku vyzval Jelínek ke skórování Valského. Za 35 vteřin kapituloval Janus potřetí - mezi betony jej prostřelil Stránský. Od druhé části se do brankoviště domácích postavil Horák.

Litvínov se snažil vrátit do hry o lepší výsledek. Lašáka prověřil Hanzl a při Vlachově vyloučení byl blízko gólu z dorážky Trávníček, který nastoupil jako klubový rekordman k 800. extraligovému zápasu za Litvínov. Ve 29. minutě naopak udeřil znovu Liberec. Při Gerhátově trestu se uvolnil Řepík a z mezikruží se trefil přesně k levé tyči.

Při dalším Gerhátově vyloučení mohl dovršit hattrick Řepík, ale tvrdou ránou minul. Z brejku nevyzráli v oslabení na Lašáka Lukeš s Hanzlem. Domácí pak odolali i 39 vteřin v třech proti pěti a v 39. minutě se poprvé radovali. Z pravého kruhu překonal Lašáka Kubát a za 45 vteřin po vyhraném Hanzlově vhazování upravil na 2:4 Martynek.

Šance Kubáta a Hübla v úvodu závěrečného dějství další snížení ztráty domácích nepřinesly. Ve 44. minutě se naopak prosadil po Jelínkově nahození z dorážky Krenželok.

Domácím vždy v koncovce ke gólu krůček chyběl, další příležitost zblízka neproměnil Lukeš. Při Bakošově trestu neuspěl sám před Lašákem ani nejlepší střelec soutěže Hübl a Smolka zamířil do levé tyče. Litvínov se neprosadil ani v dalších přesilovkách včetně 25 sekund trvající výhody pěti proti třem.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:3, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Kubát (Jurčík), 40. Martynek (R. Hanzl) - 15. Řepík (Birner, Bulíř), 19. Valský (P. Jelínek), 20. Stránský (Bulíř), 29. Řepík (Birner, Ševc), 44. Krenželok (P. Jelínek, Valský). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4987.
Litvínov: Janus (21. L. Horák) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Kajínek, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama