Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 4:2Plzeň i díky třem asistencím Lva zdolala Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Indrák 1 : 0
18. Preisinger 2 : 0
37. Starý 2 : 1
41. Bližňák 3 : 1
49. Johnson 4 : 1
59. Tomášek 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 15. kole Pardubice 4:2 a připsali si již šestou domácí výhru v této sezóně ze sedmi utkání. Indiáni si dvoubrankový náskok vypracovali díky dvěma trefám z úvodní třetiny a přes zlepšení Dynama ve druhé části definitivně rozhodli o svém vítězství dvěma góly ve třetí dvacetiminutovce. Třemi asistencemi se v plzeňském dresu blýskl útočník Jakub Lev.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Petr Čáslava (vlevo) z Pardubic a Ryan Hollweg z Plzně.

Článek

Domácím vyšel dokonale vstup do utkání, když během prvního střídání přihrál Kubalík zpoza branky Indrákovi, jenž po šikovné kličce otevřel skóre. Pardubičtí se ale rychle otřepali a plzeňský gólman Machovský musel v šesté minutě zlikvidovat pokus Starého po buly a opakovanou ránu Svobody. Plzeňští hráči byli sice aktivnější, ale hosté pozorně bránili a hrozili z brejků. Ve 13. minutě jim navíc pomohlo vyloučení Kubalíka, Štajnoch ale ránu od modré čáry zamířil jen do levé tyče. Domácím naopak početní výhoda v závěru druhé třetiny pomohla k náporu. Sýkora ještě v 18. minutě pálil v dobré pozici nad, ale za chvíli při hře čtyři na čtyři zvýšil Preisinger střelou bez přípravy na 2:0.

Do prostřední části naskočili lépe hosté; Tomáškův výpad zpoza branky ale stačil Machovský vykopnout svým levým betonem. Vzápětí se zaskvěl i jeho protějšek Maxwell, který vyrazil nebezpečnou střelu Preisingera z mezikruží. Po polovině utkání při přesilové hře našel Jeřábek chytrou přihrávkou Pulpána, jehož zakončení zastavil vleže znovu americký gólman. Hosté postupně začali domácí přebruslovat a po závaru kolem plzeňské branky dokázal ve 37. minutě Starý rychlou střelou snížit na 2:1. Krátce před druhou sirénou mohl odpovědět Lev, jeho průnik z levé strany ovšem zastavil pozorný Maxwell.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky pokazil Rolinek při přečíslení dva na jednoho přihrávku a z protiútoku se trefil po přiťuknutí Johnsona z pravého kruhu Bližňák. Třetí gól donutil hosty více otevřít hru. Šance si ovšem nevypracovali ani při přesilovce a naopak ve 49. minutě zvýšil rozjetý Johnson po krásné individuální akci na 4:1. Hosté vykřesali naději díky trefě Tomáška půldruhé minuty před koncem, ale z náporu při hře bez brankáře nic nevytěžili a prohráli s Plzní i podruhé v sezóně.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Indrák (D. Kubalík, Kracík), 18. Preisinger (Lev), 41. Bližňák (Johnson, Lev), 49. Johnson (Lev, Kadlec) - 37. Starý, 59. Tomášek (Kaut). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5, navíc Čáslava (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5120.
Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Schleiss - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, L. Havlík, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, Šeda - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - Poulíček, Redenbach, Rolinek - Moučka, Nahodil, Starý - Kolář, Kaut, Tomášek - od 43. navíc Voženílek. Trenéři: R. Král a Zadina.

Reklama

Související témata: