Hlavní obsah

Hattrick by byl krásný, ale jsem hlavně spokojený se třemi body, podotkl Řepík po výhře Liberce

Litvínov

Hokejisté Liberce potvrdili i v Litvínově, že jsou v obrovské pohodě. Lídr extraligy neztratil popáté v řadě ani bod a na ledě úřadujícího mistra si připsal devátou výhru z posledních deseti zápasů po výsledku 5:2. A v čele tabulky si už vybudoval čtyřbodový náskok. Ústřední postavou zápasu byl liberecký útočník Michal Řepík, který vstřelil dva góly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký útočník Michal Řepík (vlevo) v souboji s litvínovským útočníkem Pavlem Smolkou.

Článek
Fotogalerie

„Dobře jsme napadali soupeře po celém kluzišti, dostávali jsme se do šancí a základem bylo, že jsme si brzy vytvořili solidní náskok," bilancoval Řepík celkem snadné vítězství. Mnoho nescházelo, aby zaznamenal hattrick. „Bylo by krásné, kdyby to vyšlo. Ale jsem spokojený hlavně s výsledkem. Ve třetí třetině se hra častými vyloučeními rozkouskovala a moc jsem se při našem oslabení na led nedostával. Každopádně jsme sebrali venku další tři body a chceme je podpořit v neděli doma proti Plzni," přemítal Řepík.

Litvínovský klub před utkáním s Libercem pokřtil přímo na ledové ploše za přítomnosti bývalého litvínovského útočníka Jakuba Petružálka DVD o mistrovské sezóně „Černo-žlutý zázrak." To byl ale jediný světlý moment pro příznivce šampióna. Od začátku totiž jasně dominovali Bílí Tygři. Skóre otevřel Řepík a v rozmezí pětatřiceti vteřin přidali hosté ještě na konci první třetiny další dva góly. Liberečtí pak vedli po dalším Řepíkově zásahu dokonce 4:0, ale domácí se dvěma trefami během pětačtyřiceti vteřin vrátili do zápasu. Po pátém střeleckém úspěchu Liberce bylo definitivně rozhodnuto.

Liberecký trenér Filip Pešán kvitoval výhru, ale připomněl i menší útlum svého týmu během zápasu: „Byli jsme silní na kotouči a vstřelili jsme branky po vypracovaných šancích a akcích. Trošku jsme si to zkomplikovali v závěru druhé třetiny, kdy jsme v krátkém časovém úseku dostali dva góly. Jeden byl po buly a pak jsme špatně přebrali hráče. Čekali jsme litvínovský nápor na začátku třetí třetiny. Tlak soupeře přišel, ale ustáli jsme ho. Uklidňující byla pátá branka."

Litvínov prohrál s Libercem i podruhé v sezóně. „Soupeř byl lepším týmem," uznal trenér poražených Radim Rulík. „Hosté předvedli rychlejší pohyb a my jsme měli jen určité úseky zápasu, kdy jsme se mu vyrovnali. V žádném případě jsme ale nedokázali držet krok po celých šedesát minut. A proto jsme prohráli výrazným rozdílem," nehledal kouč výmluvy pro další litvínovský nezdar. Byl to pátý zápas bez plného bodového zisku v řadě.

Reklama