Hlavní obsah

Hykovi se po prvním gólu ulevilo

Mladá Boleslav

Dva hráči, kteří se vrátili do sestavy hokejistů Mladé Boleslavi, zařídili její další domácí výhru. Ani posedmé tak Středočeši neodešli z vlastního ledu s prázdnou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost mladoboleslavských hokejistů.

Článek

Tomáš Hyka musel vynechat tři utkání a uzdravení oslavil premiérovým gólem v sezóně. „Povedlo se mi natlačit před brankáře, položit si ho a bekhendem uklidit puk tam, kam patří," usmíval se do televizní kamery 22letý útočník skórující v okamžiku, kdy vyloučený Bláha naskakoval na led. „Už jsem tu trefu fakt potřeboval," ulevil si hráč čekající na gól od 20. března.

„Extrémně se nám povedl začátek, podařilo se nám Chomutov jasně přebruslit," těšilo Hyku. Odrazem dění na ledě v první části byl i nevídaný poměr střel 19:2 pro Boleslav. Její druhý a vítězný gól přidal Tomáš Klimenta, jenž nehrál pro potíže s třísly minulé kolo. „Málem jsme těsně předtím dostali vyrovnávací gól, ale mně se povedl brejk a dýchalo se lépe. Bohužel, pak jsme si to všechno komplikovali děsnými kopanci ve vlastním pásmu," líčil Klimenta, který skóroval po třech týdnech.

Chomutov se probral až v polovině utkání. Nakopl ho pěstní souboj Jánošíka s domácím Jarůškem, jenž se rozhodl potrestat hostujícího beka za atak kapitána Výborného. „I když to byl na Davida čistý strom, tohle nelze nechat bez povšimnutí," řekl Richard Jarůšek.

Obránce Pirátů z bitky jako vítěz zrovna nevyšel, ale jeho mužstvo zvedlo hlavu. „Začali jsme děsně špatně, dostali se pod tlak a zlepšení přišlo pozdě. Hlavně nemělo dostatečné gólové vyjádření. Sice jsme využili přesilovku, ale obecně je nehrajeme dobře a musíme tam udělat nějaké změny," mrzelo trenéra Vladimíra Růžičku, jehož svěřenci na cizím ledě prohráli už popáté v řadě.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec