Hlavní obsah

Herman a Zdráhal dostali pokutu za filmování

Aktualizováno

Hokejoví útočníci Jakub Herman z Olomouce a Patrik Zdráhal z Vítkovic dostali od disciplinární komise extraligy pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za filmování. Třiadvacetiletý Herman se provinil v úterním dohrávaném utkání 7. kola na ledě Zlína, kde jeho tým vyhrál 4:3. O tři roky mladší Zdráhal pyká za páteční pád v duelu 15. kola v Brna při výhře Ostravanů 3:2.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký útočník Jakub Herman (vlevo) atakuje bránu Sparty.

Článek

Hermana fauloval v 56. minutě zlínský Tomáš Žižka, který dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění. "Tomáš Žižka se hráči pokusil nedovoleným způsobem zabránit v postupu za volným kotoučem. Intenzita ani vedení zákroku nicméně nebyly takové, aby ho hráč nemohl ustát. Hráč navíc důsledky zákroku teatrálním rozhozením rukou zvýraznil, aby získal výhodu pro vlastní mužstvo," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Za zákrok na Zdráhala byl vyloučen ve 49. minutě Tomáš Malec a i vítkovický mladík dostal trest na dvě minuty za nafilmovaný pád. "Využil při pokusu obejít protihráče Tomáše Malce lehkého kontaktu s jeho holí, aby pádem na ledovou plochu získal nesportovním způsobem výhodu pro vlastní mužstvo. Zmíněný kontakt přitom neproběhl s takovou intenzitou ani takovým způsobem, aby ho hráč nemohl ustát," prohlásil Holý.

Reklama

Související témata: