Hlavní obsah

Zlín - Třinec 0:3Třinečtí poslali Zlín ke dnu tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rufer 0 : 1
30. Irgl 0 : 2
45. Kopecký 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína podlehli v 16. kole extraligy doma Třinci 0:3, prohráli sedmý z posledních osmi zápasů a klesli na poslední místo tabulky. V dresu Ocelářů si připsal druhé čisté konto v sezóně slovenský brankář Peter Hamerlík. Ve druhém utkání za Třinec se poprvé prosadil i jeho krajan Tomáš Kopecký. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru si připsal gól a asistenci.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu ve Zlíně.

Článek

Pro oba týmy to byl klíčový zápas, který měl napovědět, co se bude dít během reprezentační přestávky. A hůře začal pro domácí, když po vyhození Noska zaspala zlínská obrana a Oceláři po brejku udeřili. Kašík si ještě poradil s Růžičkovým zakončení, ale s následnou dorážkou Rufera už nikoliv.

K vyrovnaní nepomohly Beranům ani dvě přesilovky při trestech Rotha a Irgla. V první části se hrál celkově spíše defenzivní hokej. Útočným momenty tak byly jen pokus na závěr sóla domácího Petra Holíka či šance hostujícího Rákose, jenž zachytil rozehrávku soupeře.

Druhou část začali Zlínští v početní výhodě, ovšem ani několik střel srovnání skóre nepřineslo. Velikou možnost měl ve 24. minutě Říčka, který nenápadnou střelou trefil jen tyč. Šanci měl i Kubiš, který však skákavý kotouč do poloprázdné branky nedostal. A tak se radovali znovu Oceláři, když při vyloučení Urbance předvedli nádhernou kombinaci, na jejímž konci zakončoval Irgl do zcela prázdné branky.

Další chyba domácí obrany nabídla samostatný únik Polanskému, jenž mezi betony Kašíka místo nenašel. Svou aktivitou na brankovišti gólu nedosáhl ani Veselý a Zlín se marně snažil smazat dvoubrankovou ztrátu.

Třetí třetinu začali domácí laxně a znovu inkasovali. Za rozhozenou obranu Zlína se dostal Klepiš a našel volného Kopeckého, jenž bez problému vstřelil svou premiérovou trefu v dresu Ocelářů. Následovaly dvě přesilovky domácích, v kterých měl ale většinu času puk na holi Třinec a donutil domácí publikum k pískotu. Do konce zápasu si hosté ještě vytvořili další možnosti a hru kontrolovali, ke změně skóre to ale nevedlo.

16. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Rufer (Marek Růžička, Nosek), 30. Irgl (Kopecký, Klepiš), 44. Kopecký (Klepiš, Nosek). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Skopal, Hynek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 3859.
Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Čachotský, Cibák, Kubiš - T. Sýkora, P. Holík, Říčka - Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Nosek, Linhart, Hrabal, M. Doudera - Irgl, Klepiš, Kopecký - Dravecký, Polanský, Adamský - Rákos, Plíhal, Rufer - Franek, Marek Růžička, R. Meidl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice