Hlavní obsah

Zlín ani ultimátum neprobralo. Snad mám ještě týmu pořád co dát, říkal kouč Vlach

Zlín

Dostali před extraligovým duelem s Třincem od vedení klubu ultimátum. Buď na osmý pokus doma urvou plný bodový zisk, jinak přijdou pokuty i změny v kádru. Ani taková hrozba ale nezabrala, po prohře 0:3 padli hokejisté Zlína už na dno tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Potyčka před brankou Třince. Na snímku uprostřed je zlínský útočník Ondřej Veselý, třetí zleva obránce Třince Josef Hrabal.

Článek

Mužstvo sklidilo ohlušující pískot od diváků, během reprezentační pauzy se budou ve Zlíně dít asi velké věci. „Domluvy ani různá varování nepomáhají, takže budeme nuceni sáhnout k razantním opatřením. Od rozvázání smluv přes hráčské výměny až k získání nových tváří," říká generální manažer Karel Adamík a připouští i finanční postihy směrem do kabiny. „Tým se musí nějak probrat, a jestli by sáhnutí na peníze bylo impulsem, tak budiž," míní.

Zlín se trápí herně i výsledkově. Zejména z vlastního ledu má katastrofální bilanci, udělal tam jen tři body. Třinec měl cestu k výhře dost jednoduchou. Vedl hned po 82 vteřinách, snadno pak využil i přesilovku a brankář Hamerlík pro druhou nule v sezóně pokryl všech 23 střel. „Jsme v situaci, kdy musíme padat, s prominutím, po hubě. Strašně se nadřeme na každý gól, kvalita zakončení tam prostě není a na hokejky pak sedá zmar. Ublížilo nám, že jsme od začátku museli dotahovat," lituje obránce Tomáš Žižka.

Vlach prý ohrožený není

Pozice trenéra Rostislava Vlacha, který dovedl Zlín v dubnu 2014 k titulu, zatím prý ohrožená není. „Snad mám ještě týmu pořád co dát," říká kouč, ale mizérie ho viditelně trápí. „Dopouštíme se hrubých chyb, někdy i přemíra snahy komplikuje život," lituje trenér.

„Pohoda není, místo jednoduchosti máme ve hře spoustu nepřesností a hlavně úplně zoufalou koncovku," tvrdí kapitán Ondřej Veselý. „Nemůžu hráčům upřít, že se snaží bojovat. Bohužel bez gólu se nedá vyhrát. Moc šancí jsme ani neměli a tím, že nám to tam nepadá, tak ztrácíme i herní sebedůvěru," uvažuje Vlach. Gólově od startu sezóny mlčí koučův syn Roman, stejně jako Čachotský. Nejvýraznější letní posila Cibák se trefila pouze jednou a také může být předmětem trejdů.

Ve Zlíně hledají posilu, která by herně pomohla. „Možnosti trhu jsou omezené, zejména dobrý obránce se váží zlatem," říká Vlach. Nabízela by se myšlenka na návrat odchovance Zámorského, který teď nedostává mnoho prostoru ani na farmě Rangers. „Nevím, jestli by to vůbec bylo reálné," krčí rameny trenér.

Reklama

Související témata: