Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 1:5Hradec Králové pokračuje na vítězné vlně, jasně vyhrál v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Courchaine 0 : 1
16. Vantuch 0 : 2
18. Bednář 0 : 3
51. Ihnacak 0 : 4
59. Lukeš 1 : 4
60. Červený 1 : 5
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 16. kole extraligy na ledě Litvínova 5:1 a svého soka obrali i podruhé v sezóně o všechny body. Východočeši uspěli naplno popáté za sebou a poskočili v tabulce na druhé místo za Liberec. Obhájce titulu naopak počtvrté v řadě prohrál a zůstává jedenáctý. Ráz duelu určila již první třetina, kterou Královéhradečtí opanovali poměrem 3:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva René Vydarený, brankář Ondřej Kacetl a Martin Pláněk z Hradce Králové se radují z vítězství.

Článek

První dějství mělo poklidný začátek a zprvu nic nenasvědčovalo tomu, jak špatně pro domácí skončí. Ve čtvrté minutě měl první větší příležitost Martynek, rozjetý však místo doklepnutí vyraženého puku do prázdné branky upadl. Vzápětí se proti pravidlům provinil Ihnacak, Vervě se však početní výhoda příliš nevyvedla.

Jen co se první třetina překlopila do své druhé poloviny, hosté poprvé udeřili. Právě Ihnacak vyhrál buly pro Courchainea a ten pálil nekompromisně pod horní tyč nad Horákovu vyrážečku. V 16. minutě v klidu a neatakován projel útočným pásmem až do zakončení Vantuch a trefil přesně mezi betony.

Litvínov mohli dostat zpět do hry Martynek, kterému jeden z hostujících hráčů zblokoval prakticky gólovou dorážku, a pár vteřin po něm i Jurčík. Tomu sebral radost Kacetl. Z velmi podobné situace jako se to povedlo Vantuchovi přidal v 18. minutě Bednář třetí gól a vyhnal Horáka na střídačku. Nahradil ho Janus.

V úvodu druhé třetiny mohl přidat čtvrtou trefu svého celku bek Pilař, jenže minul. Následovaly světlé chvilky domácích. Po Trávníčkově zakončení z mezikruží vyrazil Kacetl puk přímo před Martynka, smolař zápasu v dresu domácích ale trefil jen tyč. Tváří v tvář proti Kacetlovi pak neuspěl Jánský. Hostující kouč Draisaitl pak otupil nápor Vervy oddechovým časem.

Krátce po něm přišla hrubka Gerháta na vlastní modré čáře a Šimánek, jenž mu puk sebral, zkoušel zakončit po forhendové kličce, ale Janus předvedl skvělý zákrok. Brankovou konstrukci za jeho zády pak rozezvučel Kukumberg a stav tak zůstal nezměněný.

Právě Janusův výkon čněl dnes v litvínovském dresu vysoko nad ostatními a byl jedním z mála pozitiv na straně svěřenců kouče Rulíka. Slovenský gólman vychytal Červeného a po přečíslení dvou na jednoho i bez přípravy zakončujícího Courchainea. Přesto ho pak prostřelil Ihnacak. Domácí pak v 59. minutě vzali Kacetlovi čisté konto v končící přesilovce, ale poslední slovo měl v závěrečných vteřinách z úspěšně zakončeného sóla Červený.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:5 (0:3, 0:0, 1:2)
Branky: 59. Lukeš (Hübl, T. Pavelka) - 11. Courchaine (Ihnacak), 16. Vantuch (Čáp), 18. Bednář (K. Pilař), 51. Ihnacak (Šimánek), 60. Červený. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 4275.
Litvínov: L. Horák (18. Janus) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Písařík, Piroš, Gerhát - Válek, Smolka, Jurčík. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Hronek - Rousek, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Vantuch, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Martinec.

Reklama

Související témata: