Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 3:6Jarůšek se Žejdlem řídili výhru Středočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jarůšek 0 : 1
35. Žejdl 0 : 2
39. Žejdl 0 : 3
42. Hyka 0 : 4
45. Pabiška 0 : 5
47. Houdek 1 : 5
52. Laš 2 : 5
58. Laš 3 : 5
59. Jarůšek 3 : 6
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce podlehli v 16. kole extraligy Mladé Boleslavi 3:6 a prohráli třetí z posledních čtyř zápasů. Bruslařský klub vedl ve 45. minutě už 5:0 a domácí porážku v závěru jen zmírnili. Za Středočechy, kteří naopak vyhráli třetí ze čtyř duelů, dvakrát skórovali Richard Jarůšek a Lukáš Žejdl, tři asistence zaznamenal David Výborný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští útočníci David Výborný (vlevo) a Lukáš Pabiška na archivním snímku.

Článek

Trenér Olomouce Zdeněk Venera vrátil do branky po porážce v Hradci místo Vošvrdy Konráda, v obraně se musel obejít bez Skrbka. Mladá Boleslav vstoupila do utkání aktivně a už po 35 vteřinách se dostala do vedení. David Výborný ideálně uvolnil Jarůška, který blafákem překonal Konráda. Domácí mohli vyrovnat ve třetí minutě, kdy byl sice Knotek při střele hákován, ale i tak musel Rittich vyrážečkou zasahovat.

V oslabení hosté odolali. Další šanci Olomouce měl ve 12. minutě Herman, ale samostatný nájezd zakončil střelou nad horní tyč. Při následném Ovčačíkově trestu mohli ve vlastním oslabení udeřit dvakrát hosté po ráně Trončinského i dorážce Látala. V rovnovážném stavu pak přihrál Eberle Řípovi, proti kterému zasáhl Rittich.

Ve druhé části si zahráli přesilovku i domácí, ale marně se tlačili za vyrovnáním. Vodný trefil Rittichův beton, Řípa puk při dorážce nezkrotil a Herman ve velké šanci opět přestřelil. V polovině duelu pálil z dálky Ondrušek, hostující gólman jeho ránu vyrazil nad sebe a puk skončil na horní síťce branky.

Konrád si zase poradil na druhé straně s nebezpečnými ataky Žejdla s Lencem. Ve 35. minutě po skončení oslabení ujel domácím Žejdl a pohrál si s obranou i brankářem a zvýšil na 2:0. Stejný hráč pak v početní výhodě upravil i na tříbrankový rozdíl, když tečoval za Konrádova záda nahození Pacovského.

Start třetí třetiny kopíroval začátek prvního dějství. Hyka si najel za obranu domácích a blafákem mezi Konrádovými betony zvýšil na 4:0 Na pětibrankový rozdíl zvýšil Pabiška tečí Hykovy střely. Domácí se ale nevzdali. Ve 47. minutě poprvé překonal Ritticha Houdek a po dvou trefách Laše pak snížili na 3:5. Hanáci zkusili power play, ale sotva Konrád dojel na střídačku, zamířil do prázdné branky Jarůšek a pohřbil chvilkové naděje Olomouce.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 47. Houdek (A. Zeman), 52. Laš (Buc, Houdek), 58. Laš (Buc, A. Zeman) - 1. Jarůšek (D. Výborný), 35. Žejdl, 39. Žejdl (M. Látal, Pacovský), 42. Hyka (Holub), 45. L. Pabiška (Hyka, D. Výborný), 59. Jarůšek (D. Výborný). Rozhodčí: Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 4802.
Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Houdek, Ondrušek - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Lenc, Žejdl, Hyka - Klimenta, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice