Hlavní obsah

Kratěna je po operaci kolena, bude Spartě chybět do začátku ledna

Hokejisté pražské Sparty se v příštích týdnech budou muset obejít bez útočníků Ondřeje Kratěny a Pavla Kašpaříka. Kratěna se v úterý podrobil v Olomouci artroskopické operaci kolena, Kašpaříka podobný zákrok čeká ve čtvrtek. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Sparty Ondřej Kratěna rozehrává přes Milana Procházku z Karlových Varů.

Článek

Zatímco Kašpařík v poslední době v sestavě Sparty ze zdravotních důvodů chyběl, Kratěna i přes problémy hrál. Z nedělního zápasu v Pardubicích však odstoupil po první třetině. "Ondra měl problémy s kolenem už dlouho. Hráči se většinou ve spolupráci s lékaři snaží tyto problémy řešit až po sezóně. Teď měl však Ondřej problémy i s tříslem a při vyšetření se zjistilo, že by bylo lepší udělat artroskopii teď," uvedl asistent trenéra Marian Jelínek.

Kratěna by měl již příští týden začít s rehabilitací a za čtrnáct dní i s přípravou na ledě. "Návrat do zápasu předpokládáme za tři až čtyři týdny. Pokud by ovšem všechno šlo perfektně, není vyloučen jeho start už 3. ledna proti Vítkovicím," řekl Jelínek. Jisté tak pouze je, že trenéři s ofenzivním útočníkem nemohou počítat na prosincovém Spenglerově poháru.

Jeho spoluhráč Kašpařík bude mimo hru delší dobu. S kolenem má dlouhodobé problémy, kvůli nimž zatím nastoupil pouze ke třinácti zápasům. "Pavel má koleno ještě v horším stavu, takže bude muset podstoupit klasickou operaci. Bolelo ho od začátku sezony, nemohl trénovat naplno," vysvětlil Jelínek, který věří, že by se Kašpařík mohl v soutěžním duelu představit ve druhé polovině ledna.

Reklama

Související témata: