Hlavní obsah

Sedláček poreferoval a Zlín přivádí z KHL lotyšského reprezentanta

Praha

S výkony týmu pochopitelně spokojeni nejsou, s posledním místem v extraligové tabulce už tuplem ne, a tak se vedení hokejistů Zlína snaží trápící se celek nakopnout. V úterý se Berani dohodli na smlouvě do konce sezóny s lotyšským reprezentačním útočníkem Robertsem Bukartsem, jenž přichází z Kontinentální ligy z Dinama Riga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Zlína Roberts Bukarts (vpravo) v dresu Lotyška stíhá během letošního MS v Praze hvězdu Kanady Sidneyho Crosbyho.

Článek

„Robertse jsme viděli v několika zápasech a taktéž Kuba Sedláček nám podal velmi příznivé reference na jeho adresu," uvedl pro oficiální stránky zlínského klubu jeho jednatel Patrik Kamas, že i český brankář a zlínský odchovanec hrající nyní v Rize s krajanem obráncem Tomášem Kundrátkem sehrál při Bukartsově přesunu důležitou roli.

„Jsme přesvědčeni, že nám pomůže v naší současné situaci, aby tým dosáhl předsezónního cíle a dostal se do vyřazovacích bojů play off," doplnil Kamas.

Pětadvacetiletý Bukarts odehrál v KHL za Rigu 225 zápasů, v nichž vstřelil 27 gólů a přidal 28 asistencí. Za národní tým Lotyšska startoval na třech světových šampionátech včetně toho letošního v Praze. S novými spoluhráči by měl poprvé trénovat ve čtvrtek, a pakliže se podaří včas vyřídit administrativní náležitosti, premiérový extraligový duel může absolvovat v pátek proti Chomutovu.

„Po sedmi letech angažmá v týmu Dinama jsem neviděl další perspektivu pro růst své kariéry. Hledal jsem nové angažmá s cílem zlepšit se a ukázat své dovednosti, protože v Rize dostávali stále více prostoru jiní hráči. Cítím, že můžu být mužstvu prospěšný ještě více. Jsem rád, že budu hrát českou extraligu právě za Zlín," prohlásil Bukarts.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články