Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 4:0Produktivní Červenka řídil výhru Chomutova nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šidlík 1 : 0
8. Červenka 2 : 0
42. Pospíšil 3 : 0
50. Červenka 4 : 0
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili v 17. kole extraligy Vítkovice 4:0 a ukončili tak sérii tří porážek. I díky dvěma gólům a asistenci Romana Červenky se Piráti v tabulce bodově dotáhli na svého soupeře. Brankář Miroslav Kopřiva udržel podruhé v sezóně čisté konto a opět neinkasoval proti Vítkovicím.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský Roman Červenka v utkání s Vítkovicemi.

Článek

Po opatrném úvodu se rychleji do zápasového rytmu dostali domácí. Pospíšil a Růžička své velké šance ještě neproměnili, v šesté minutě ale již Piráti vedli. Od modré čáry se prosadil obránce Šidlík a připsal si tak první extraligový gól v kariéře.

Vyrovnat mohl Hlinka, jenže před Kopřivou nedokázal ideálně trefit poskakující puk. Nebezpečnější byli ale domácí. Debutující útočník Veselý trefil tyč, v osmé minutě už se však skóre opět měnilo. Po přečíslení dva na jednoho se prosadil Červenka.

Až poté se v útoku začali výrazněji připomínat i hosté, kteří v Chomutově postrádali dva své nejproduktivnější hráče: Olesz v reprezentační přestávce odešel do Švýcarska a Zdráhal je zraněný. Šanci snížit měl Burger, Kopřiva však jeho střelu chytil.

Výraznou převahu si hosté vytvořili v úvodu druhé třetiny, ani v ní ale překonat gólmana Pirátů nedokázali. Naopak mohli sami opět inkasovat. Domácí však nevyužili 23 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři, v pokračující klasické početní výhodě trefil Hovorka tyč.

V závěru prostřední dvacetiminutovky předvedl skvělý zákrok Kopřiva, jenž si poradil s dorážkou Balána v přesilovce. Hosty to mohlo mrzet o to více, že domácí svoji přesilovku ve 42. minutě využili. Na 3:0 zvýšil Pospíšil. Definitivní klid dal poté domácím svou druhou brankou po brejku Červenka. Vítkovice tak na severu Čech na předešlé tři výhry nenavázaly.

17. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Šidlík (Červenka), 8. Červenka (Pospíšil), 42. Pospíšil (V. Růžička ml., J. Mrázek), 50. Červenka (Dlapa, Jánošík). Rozhodčí: Šindler, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4, navíc Strapáč (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4250.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Jánošík, J. Mrázek, Rýgl, Dlapa, Šidlíka - Pospíšil, Červenka, Tomica - L. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Dušek, Sklenář - R. Veselý, Kämpf, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor, Klok - M. Hlinka, Strapáč, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - Maliník, Jáchym, Húževka - od 21. navíc D. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec