Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 0:1Boleslav hrála se Zlínem bez gólů, Berani uspěli v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Čachotský (rozhodující nájezd) 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 17. kole extraligy na domácím ledě se Zlínem 0:1 po samostatných nájezdech. Na obou týmech jako kdyby se projevila nerozehranost po reprezentační přestávce, neboť v 65 minutách hry nepadla žádná branka, nájezdy rozhodl útočník Tomáš Čachotský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík při utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Při zranění brankáře Martina Růžičky a angíně boleslavské jedničky Ritticha musel do domácí branky poprvé v sezóně Řehoř, jenž je v klubu na hostování z Chomutova. Záda mu kryl kladenský Cikánek.

Boleslav začala, jak je u ní v domácích zápasech zvykem - tedy zostra. A hned v první dvouminutovce se musel Kašík ohánět. Střelu Výborného pokryl, Klimenta pálil mimo. Po úvodním náporu se hra vyrovnala a hrálo se spíše ve středu hřiště. Další vzruch přinesl až kontr Pabišky s Jarůškem, který druhý jmenovaný zakončil těsně vedle branky. Řehoř musel čekat na první vážnější zákrok 13 minut, Čechovu střelu vytěsnil betonem.

Druhá třetina začala tak, jak první skončila. K vidění byl spíše urputný boj. A také dvě šance Zlína. Jenže Čachotský a po něm i Ondráček Řehořovu branku přestřelili. Na druhé straně pálil v přesilovce dvakrát nebezpečně reprezentační obránce Stříteský.

Největší šanci dosavadního průběhu zápasu pak zahodilo trio Žejdl - Hyka - Stříteský, které se řítilo na jediného obránce, ale Žejdlovu střelu Kašík pokryl. Ani ve druhé třetině ale branka nakonec nepadla. Nedokázal se prosadit ani Marek Trončinský, který se hned dvakrát vydal na výlet útočným pásmem, ale ani jedna šance gólem neskončila.

Ve třetí třetině jako první zahrozili Zlínští - Čechovo nahození ale uklidil z brankoviště Tomáš Voráček. Za Boleslav odpověděl v přesilové hře Pacovský, jenže přesně v duchu dnešního zápasu mu v klíčový moment sjel puk z hokejky. Boleslav jakoby měla v závěru zápasu více sil a byli to právě její hráči, kdo chtěl zlomit zápas na svou stranu.

Při chuti byl stále Trončinský, který se znovu vydal na výlet útočným pásmem, ale opět bez gólového efektu. Na konci další přesilovky pálil hodně nebezpečně Ovčačík, ale ani tentokrát se boleslavská Ško-Energo Arena gólu nedočkala. A nedočkala se nejen po odehraných 60 minutách, ale gól nepadl ani v nastavené pětiminutovce. Z domácích mu byl nejblíže Klimenta, za hosty zahrozil před Řehořem Holík.

V následných nájezdech padla v každé sérii jedna branka. V úvodní se trefil hostující Holík, za domácí srovnal ve druhé rundě Jarůšek, definitivní tečku za zápasem udělal třetí nájezdník Zlína Čachotský.

17. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 0:1 po samostatných nájezdech
Rozhodující nájezd Čachotský. Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Zavřel, Kajínek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 3748.
Mladá Boleslav: Řehoř - Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Robar - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Klimenta, Žejdl, Hyka - Bárta, R. Hruška, P. Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Zlín: Kašík - Urbanec, Marušák, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Kubiš, P. Holík, Říčka - Havlík, Roman Vlach, Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora - Ondráček, Maruna, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: