Hlavní obsah

Nežádoucí Král vyloupil Třinec

Třinec

Když střílel góly za Oceláře, celý Třinec ho miloval, také Richard Král si město pod Javorovým oblíbil a nějaký čas v něm působil i jako regionální politik. Před deseti lety se ale s vedením klubu rozešel ve zlém a v Třinci stal se 'nežádoucím'. „Zklamal jako člověk,“ prohlásil na adresu historicky nejproduktivnějšího hráče Třince prezident klubu Ján Moder.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér HC Dynamo Pardubice Richard Král uspěl na ledě Pardubic.

Článek
Fotogalerie

„Tím, že jsem ho kdysi porazil ve volbách, jsem se stal neposlušným poddaným. Tam to všechno začalo," kontroval současný kouč Pardubic Král.

Ve středu Král přijel poprvé do Třince jako trenér a návrat to byl pro něj speciální. Jeho tým nedovolil úřadujícímu vicemistrovi skórovat a odvezl si nejtěsnější vítězství 1:0. Od domácích fanoušků se mu navíc dostalo možná nečekaně vřelého přivítání.

Když se v 8. minutě Werk arénou rozeznělo skandování „Riiichard Kráál" byl viditelně potěšen. „Jsem velice rád, že nepodlehli nějakým tlakům a zachovali se takto," přiznal Král, zároveň ale odmítl, že by výhru bral jako zadostiučinění. „Vůbec jsem na nějaké spory nemyslel. Ale samozřejmě, že vyhrát v Třinci, je pro mě i Marka Zadinu něco víc. Přece jenom jsme tady hráli. I proto jsme pro tým vypsali svačinu, ale to je běžná věc," popisoval pardubický trenér.

Američan má první čisté konto

Jediný gól padl už v první třetině. V přesilovce se od modré trefil pardubický obránce Gregorc. „Je to výborný výsledek, který jsme uhráli obrovskou bojovností. A i když nás Třinec dostal ve třetí často pod tlak, dobrou defenzívou podpořenou velmi kvalitním výkonem brankáře Maxwella jsme dokázali udržet nulu," radoval se Král.

Americký gólman chytil 32 střel Třince a ve čtrnáctém extraligovém zápase si připsal první čisté konto. „Zachytal parádně, loni trochu doplácel na to, že si na extraligu teprve zvykal, ale jinak je to výborný brankář, který výborně pracuje s holí. Měl ale i dost štěstí, protože to kolem něj létalo opravdu hodně," popisoval třinecký Vladimír Svačina, který Maxwella zná ze společného působení ve Vítkovicích.

Reklama

Související témata: